Kaçkar'da düşen dağçı 33 saat sonra kurtarıldı

Hastaneye gitmek için 33 saat bekledi

Kaçkar'da düşen dağçı 33 saat sonra kurtarıldı
RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde, Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOKS) tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına gerçekleştirilen Kaçkar Dağı zirve tırmanışı sırasında düşen 17 yaşındaki Semih Başar, yaralandı. Kötü hava koşulları nedeniyle helikopterle alınamayan genç dağcı, karadan çok zor şartlarda sedye ile taşınarak 33 saat sonra hastaneye ulaştırıldı.

ÇAYDOKS tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına 2'incisi düzenlenen Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği için yaklaşık 60 dağcı cuma sabahı Çamlıhemşin İlçesi'nden, Kaçkar Dağı zirvesine doğru yola çıktı. Yukarı Kavron Yaylasına kadar araçları ile çıkan dağcı grup, yaya olarak gittikleri Mezovit Yaylası'nda kamp kurdu. Cumartesi sabahı 3 bin 937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağı zirvesine tırmanan grup Deniz Gölü çevresinden dolaştıktan sonra inişe geçti. Ancak 3 bin 700 rakımlı tepede saat 14.00 sıralarında dengesini kaybederek kayalıklardan düşen 17 yaşındaki Semih Başar yaralandı.

HELİKOPTER ALÇALAMADI

ÇAYDOSK ekibi, ayağında kesik oluşan ve kan kaybeden genç dağcının durumunu AFAD ekiplerine bildirdi. Yukarı Kavron yaylasına çıkan AFAD ekipleri, burada bekleyişe başladı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden (UMKE) görevli 2 sağlıkçı karadan bölgeye ulaşarak yaralıya tıbbi müdahalede bulundu. Bu arada AFAD, Genelkurmay Başkanlığı'ndan helikopter istedi. Pazar günü saat 11.00 sıralarında Malatya 2’nci Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliği’nden gelen Sikorsky tipi helikopter, kötü hava koşulları ve sis nedeniyle alçalamadı.

33 SAAT SONRA HASTANEYE ULAŞTIRILDI

Bunun üzerine ÇAYDOKS ekibindeki dağcılar kendi imkanları ile yaralıyı sedyeye yerleştirerek yola çıktı. Rize ve Trabzon'dan gelen AKUT ekipleri de yolda karşıladıkları yaralı dağcının taşınmasına yardım ederek genç dağcıyı çok zor şartlarda Yukarı Kavron yaylasına indirdi. Ambulansa konulan genç dağcı, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak 33 saat sonra tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel