Jet kendi kendine mi düştü ?

 TSK'dan düşürülen Türk jeti ile ilgili açıklama: "Enkaz üzerinde petrol türevi yangın çıkarıcı maddeye rastlanmadı." Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili su yüzeyinden toplanan malzemeler üzerinde petrol türevi herhangi bir y

Jet kendi kendine mi düştü ?

 

TSK'dan düşürülen Türk jeti ile ilgili açıklama: "Enkaz üzerinde petrol türevi yangın çıkarıcı maddeye rastlanmadı."

 

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili su yüzeyinden toplanan malzemeler üzerinde petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde profiline, organik ve inorganik patlayıcı madde artığına ve herhangi bir mühimmata ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmadığını bildirdi.

 

Genelkurmay’dan kafaları karıştıran açıklama...

Suriye karasularında düşen uçağımızın Suriye tarafından füze ya da uçaksavarlarca düşürülmediği iyice kesinleşmeye başladı.

 

Bugünkü TSK’nın açıklaması da bunu işaret ediyor. Açıklamada “Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen” tanımı kullanılması dikkat çekti.

 

Bu durumda akıllara “Acaba uçak kendi kendine mi düştü” sorusunu getiriyor.

 

Ancak her halükarda görünen o ki, Türkiye düşen uçak konusunda verdiği mücadelede geri adım atmaya başladı. İşin ucunda ise büyük bir skandal gözüküyor.

 

TSK’nın açıklamasında öne çıkan satırlar şunlardı:

 

“Düşürülen uçağın su yüzeyinden toplanan malzemelerin üzerinde petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde profiline, organik ve inorganik patlayıcı madde artığına ve herhangi bir mühimmata ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmamıştır. Enkazı çıkaracak yeni imkanlar araştırıyoruz.”

 

TSK AÇIKLAMA YAPTI

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, internet sitesi üzerinden, düşürülen uçağımız için açıklama yapıldı.

 

Bundan sonra aynı şekilde paylaşımların yapılacağı belirtilen açıklamada, konuyla ilgili son gelişmelerin sunulduğu ifade edildi.

 

Açıklamada şu cümlelere yer verildi:

 

İşte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sitesi üzerinden yapılan 4 maddelik açıklama:

 

1. 22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz’de, uluslararası hava sahasında, görev uçuşu yaparken, radar ve telsiz teması kesilen ve müteakiben Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen Hv.K.K.lığımıza ait RF-4 uçağımız ile ilgili bilgiler bugüne kadar doğru ve tam bir şeffaflık içinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde paylaşılmaya devam edilecektir. Konuyla ilgili son gelişmeler aşağıda sunulmuştur.

 

PATLAYICI MADDE ARTIĞINA RASTLANMADI

 

2. Arama ve kurtarma faaliyeti sırasında su yüzeyinden toplanan malzemeler, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca incelenmiş ve tanzim edilen rapora göre; malzemeler üzerinde petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde profiline, organik ve inorganik patlayıcı madde artığına ve herhangi bir mühimmata ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmamıştır. Ayrıca, Hv.K.K.lığı tarafından, elde mevcut parçalar ile halen deniz dibinde bulunan parçaların kamera görüntüleri üzerindeki teknik inceleme devam etmektedir.

 

ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARINA 4 ADET ASKERİ GEMİYLE DEVAM EDİLİYOR

 

3. Diğer taraftan, uçağımızın enkazının aranması ve kurtarılması faaliyetlerine Dz.K.K.lığı ve Sahil Güvenlik K.lığına ait 4 adet askeri gemi ile devam edilmektedir. Bu kapsamda, belirlenen ilave alanlarda, TCG ÇEŞME hidrografi gemisi tarafından dip taraması faaliyeti icra edilmektedir.

 

NAUTILUS’A ALTERNATİF YENİ İMKANLAR ARAŞTIRILIYOR

 

4. Nautilus araştırma gemisinin, kamera sistemindeki arıza nedeniyle bölgeden ayrılması üzerine, deniz dibinde tespit edilen ve halen çıkarılamayan parçaların denizden çıkarılması için yeni imkânların araştırılmasına başlanmıştır.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel