İsrail vurduğu cami için ne dedi

Ordu sözcülüğünden verilen bilgide, bugün önceki saatlerde Gazze kentinin Tel El Hava mahallesinde vurulan caminin, Hamas tarafından, Grad füzeleri ve Kassam roketleri için depo olarak kullanıldığı iddia edildi. Caminin roket ve füzelerin fırlatılmasında

İsrail vurduğu cami için ne dedi
Ordu sözcülüğünden verilen bilgide, bugün önceki saatlerde Gazze kentinin Tel El Hava mahallesinde vurulan caminin, Hamas tarafından, Grad füzeleri ve Kassam roketleri için depo olarak kullanıldığı iddia edildi. Caminin roket ve füzelerin fırlatılmasında da kullanıldığı öne sürüldü. Ordu sözcülüğü, bu sabah fırlatılan roketlerin çoğunun camiden atıldığını da bildirdi.

Caminin vurulduğu sırada meydana gelen patlamaların da içinde tutulan cephanelerden kaynaklandığı savunuldu.

İsrail'n Kanal 10 televizyonu da İsrail Hava kuvvetlerinin, Hamas militanlarının roket ve Grad füzeleri saldırıları sonrası, caminin vurulması için üst düzey talimat aldığını belirtti.

İsrail İç Güvenlik Servisi Başkanı Yuval Diskin de bu sabahki kabine toplantısında 5 gündür devam eden Gazze operasyonu ile ilgili bir brifing vermiş ve Hamas'ın bugüne dek hiç olmadığı şekilde saldırıya uğradığını, önemli zarar verildiğini ve Gazze'deki Hamas yönetiminin de tehlikeye girdiğini söylemişti.

Diskin bu arada, Hamaslı militanların büyük bölümünün hastanelerde saklandığını, bazılarının buralarda sağlık görevlileri kılığında dolaştığını iddia ederken, ''Bazıları da camilerde saklanıyorlar ve İsrail'in hedef almayacağını düşünerek, buraları karargah haline getiriyorlar'' demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel