İran'dan Vali Okutan'a ziyaret

İran Ankara Büyükelçisi Hüseyin Pour'un Trabzon'a yapmayı planladığı 2 günlük ziyaretin ayrıntılarını Başkonsolos Rafıeı ile görüştüklerini ifade eden Vali Nuri Okutan, “Biliyorsunuz Hüseyin Pour, İran'ın İstanbul eski Başkonsolosu iken şimdi İran'ın Anka

İran'dan Vali Okutan'a ziyaret

İran Ankara Büyükelçisi Hüseyin Pour'un Trabzon'a yapmayı planladığı 2 günlük ziyaretin ayrıntılarını Başkonsolos Rafıeı ile görüştüklerini ifade eden Vali Nuri Okutan, “Biliyorsunuz Hüseyin Pour, İran'ın İstanbul eski Başkonsolosu iken şimdi İran'ın Ankara Büyükelçisi oldu. Türkiye gezilerine çıkarak ülkesi ile ülkemiz arasında var olan güzel ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçlayan Büyükeliçi'nin bu doğrultuda ilk ziyaretini Trabzon'a yapacak olması, Trabzon ile olan ilişkileri önemsemesi bizim açımızdan fevkalade önemlidir. Biz her zaman söylüyoruz; Trabzon 4 bin yıllık tarihi geçmişi içerisinde sürekli bir kültür, sanat ve ticaret merkezi olmuştur. İpek Yolu'nun denize açılan kapısı olan Trabzon; Kafkasya, Rusya ve İran ile her zaman çok yakın diyalogları olan bir şehirdir. Sayın Büyükelçi'nin şehrimize yapacağı ziyaretin iki ülke ilişkilerine ivme kazandıracağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

İran Ankara Büyükelçisi Hüseyin Pour'un yakın zamanda Trabzon'a yapacağı ziyaret konusunda Vali Nuri Okutan ile fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Başkonsolos Rafıeı, konuşmasına şöyle devam etti: “Büyükelçi Hüseyin Pour, Türkiye yetkililerinin Trabzon'a verdiği önemi göz önünde bulundurarak, illere yapacağı ziyaretlerin ilkine Trabzon'dan başlamak istemiştir. 2 günlük Trabzon ziyaretinin verimli geçeceğini ve İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin en üst seviyeye çıkacağını ümit ediyorum.”
Son yıllarda İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin çok yüksek rakamlara ulaştığını ifade eden Başkonsolos Rafıeı, bu yılsonu itibariyle iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin 10 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel