İran Büyükelçisi Trabzon'a geldi

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hossenınpour Trabzon programında ilk ziyareti Vali Nuri Okutan'a yaptı.  Hossenınpour'un ziyaretinde konuşan Vali Nuri Okutan, Büyükelçi'nin ilk ziyaretini Trabzon'a düzenlemesinin çok önemli olduğunu söyle

İran Büyükelçisi Trabzon'a geldi

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hossenınpour Trabzon programında ilk ziyareti Vali Nuri Okutan'a yaptı.

 

Hossenınpour'un ziyaretinde konuşan Vali Nuri Okutan, Büyükelçi'nin ilk ziyaretini Trabzon'a düzenlemesinin çok önemli olduğunu söyledi. Okutan, Trabzon ile İran arasındaki ilişkilerin çok özel bir yere kavuşacağından şüphe olmadığını ifade ederek Hossenınpour'a teşekkür etti.

 

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hossenınpour tarihi özelliği bulunan Trabzon'u ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Hossenınpour, Türkiye'ye yeni atanan büyükelçilerin genellikle İstanbul'u ziyaret etmek istediklerini kendisinin ise ilk olarak İstanbul'u değil Trabzon'u tercih ettiğini söyledi. Hossenınpour, bu davranışı gösteren ilk büyükelçi olduğunu tahmin ettiğini de ifade ederek, “Trabzon'da çok eski dostlarım da var. İkinci olarak düşündüğüm, hedef ve projelerimizde Trabzon'un büyük rolü olabilir. Türkiye'ye ilk geldiğimde iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2011 yılına kadar 20 milyar dolara çıkaracağımı söylemiştim. Bu amaca ulaşmak için Trabzon Limanı'nın büyük rolü olabilir. Bu rol kimse için gizli değildir. Bu aradaki ilişkilerin yerini ve konumunu belirlemek için bu ilk ve son ziyaret olmayacaktır” dedi.

 

Hedef amaç ve projeleriyle Trabzon'a daha çok ziyarette bulunmayı düşündüğünü söyleyen Büyükelçi Hossenınpour, İran halkının Trabzon'a karşı özel bir ilgisi olduğunu ve en eski başkonsolosluklarının Trabzon'da olduğunu belirtti. Amaçlarının Trabzon'la daha da yakınlaşmak olduğunu hatırlatan Hossenınpour, “İki ülke liderlerinin görüşmeleri de iki ülke ilişkilerinin gelişmesinden yana olduğundan sayın vali ve benim için de bu iyi bir fırsattır, değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel