İnişdibi, Pamukkale olacak!

Giresun merkez İnişdibi Beldesi'nin turizme kazandırılması çalışmaları sürerken Belde Belediye Başkanı Ahmet Şahin, belde sınırları içerisinde bulunan travertenleri gün yüzüne çıkararak İnişdibi'ni Karadeniz Bölgesi'nin Pamukkalesi haline getirmeyi hedefl

İnişdibi, Pamukkale olacak!
Giresun merkez İnişdibi Beldesi'nin turizme kazandırılması çalışmaları sürerken Belde Belediye Başkanı Ahmet Şahin, belde sınırları içerisinde bulunan travertenleri gün yüzüne çıkararak İnişdibi'ni Karadeniz Bölgesi'nin Pamukkalesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Beldenin Ağsak Deresi mevkiinde travertenlerin varlığını belirlediklerini dile getiren Belediye Başkanı Şahin, Maden Tetkik Arama (MTA) uzmanları tarafından yörede incelemeler yapıldığını, bu incelemeler sonucunda travertenlerin genişliğinin 20 dönüm alanı kapsadığının tespit edildiğini ifade etti.

Beldede bulunan travertenlerin Karadeniz Bölgesi'nin en büyüğü olduğunun kendilerine beyan edildiğini aktaran Şahin, travertenlerin ortaya çıkarılması için belediye olarak çalışma yapmayı planladıklarını söyledi.

Travertenlerin bulunduğu alanın temizletilerek gerekli düzenlemeler yapılmasının planlandığını belirten Ahmet Şahin, “Bir doğal turizm alanı olan beldemiz travertenler sayesinde yöre turizminin gelişmesinde önemli bir yer haline gelecek. İnişdibi Beldesi, Karadeniz Bölgesi'nin Pamukkalesi haline gelecektir” dedi.

Belediyenin ekonomik kaynaklarının bu iş için yeterli olamayacağına dikkat çeken Şahin, gerekli kaynağı bulabilmek için proje karşılığında kredi sağlayan AB ve Dünya Bankası gibi kuruluşlara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler