İl Müftüsünden ilginç açıklama

İl Genel Meclisi 4. birleşiminde Ramazan ayı münasebetiyle bir konuşma yapan Ordu İl Müftüsü Veysel Çakı, Ramazan ayının önemi, Ordu'daki din görevlisi sayısı, camilerin genel durumu ve bölgedeki din anlayışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özelikle Rama

İl Müftüsünden ilginç açıklama

İl Genel Meclisi 4. birleşiminde Ramazan ayı münasebetiyle bir konuşma yapan Ordu İl Müftüsü Veysel Çakı, Ramazan ayının önemi, Ordu'daki din görevlisi sayısı, camilerin genel durumu ve bölgedeki din anlayışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özelikle Ramazan ayında çok fazla gündeme gelen dinin magazinleşmesi konusunda rahatsızlıklarını dile getiren Veysel Çakı, tamamen din bilgisinden uzak, sadece reyting kaygısıyla yapılan dini açıklamaların yanlış olduğu kaydetti.

Din görevlileri olarak bu konudan son derece rahatsızlık duyduklarını belirten Çakı, " 'Tavuktan da kurban olur' diyen zihniyetlerin din konusundaki beyanatları bizi rahatsız ediyor. Hiç de bilgiye dayalı din anlayışıyla bağdaşmayan üsluplarla dinin magazinleştirilmesi son derece yanlıştır" dedi.

İnsanların okuyarak, bilgiye dayalı dinin temel kaynaklarına inen bir dindarlıkla buluşması halinde bu tür olayların yaşanmayacağını belirten Çakı, din görevlilerinin de halkın içinde onların sorunlarına çözüm bulan bir anlayışı benimsemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel