İçişleri Bakanı Ordu'da!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK'yı da içinde barındıran KCK yapılanmasına yönelik operasyonların devam edeceğini belirterek, "Gündüz külahlı gece silahlı, adeta ahtapotun kolları gibi devlet ve milletin varlığına kastetmek üzere oluşmuş bu belayı ül

İçişleri Bakanı Ordu'da!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK'yı da içinde barındıran KCK yapılanmasına yönelik operasyonların devam edeceğini belirterek, "Gündüz külahlı gece silahlı, adeta ahtapotun kolları gibi devlet ve milletin varlığına kastetmek üzere oluşmuş bu belayı ülkemizden defedeceğiz. Operasyonlar devam edecek" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bayramlaşmak ve bazı aile ziyaretlerinde bulunmak üzere memleketi Ordu'ya geldi. İlk olarak Ünye ilçesinde aile, akraba ve kabir ziyaretlerinde bulunan Bakan Şahin, daha sonra Merkez İlçe'ye gelerek AK Parti Ordu İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Şahin, terör ve PKK'yı da içinde barındıran KCK operasyonlarına değindi.

KCK'yı 'bu ülkenin bir kesimine sözüm ona özgürlük getirmek adına kan dökmek üzere oluşmuş kan içici bir şebeke' olarak tarif eden Bakan Şahin, "Bu şebeke uzaklardan, sınır ötesinden sınır içine, dağlardan şehir merkezlerine kadar toplumun farklı kesimlerine kadar, üniversitelerine, ekonomik yapıdan sokağa, sokak arkalarına kadar silahlı, söylemli avam tabirle gündüz külahlı gece silahlı, adeta ahtapotun kolları gibi, bu devlet ve milleti varlığına kastetmek üzere oluşmuş durumda. Bu yapı bu ülkeye

tebelleş oldu, bir anlamda bela oldu. Bu bela dün defedildi bugün yine defedilecek. Operasyonlar devam edecek mi? Edecek" diye konuştu.

"DEVLETİN KÜRT İNSANIYLA SORUNU YOK"

Bölücü örgütün Kürt insanının değerleriyle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını belirten Bakan Şahin, devletin Kürt insanıyla bir sorunu olmadığını ifade ederek, "Sorun, sorun, sorun diyorlar. Ben arıyorum, bulamıyorum. Sorun ne? Sorun yol mu, sorun kıyafet mi, sorun ibadet mi, sorun hastane mi, sorun havaalanı mı, sorun baraj mı? Eksik olan ne? Havadan geziyorum bölgeyi şantiye gibi, karadan geziyorum her taraf imar halinde. Sorun ne, halkı zorla sandık başına gönderip verdikleri oylarla seçilmiş

belediyelerin pislikleri ortalıkta dolaşıyor o bölgede. Hakkari'ye gidiyorum, Belediye Başkanı 'Sakın ha, bölgeyi terk edin' diyor. İçişleri Bakanı gelecek. Niyeti ne, niyeti şu. Hakkari'de kanalizasyon yok. Her tarafı pislik dolu. Bende gidiyorum Hakkari'nin kanalizasyonunun birlikte yapalım diyorum, Yüksekova'nın içme suyu yok. Ortalığı toz, çirkinlik götürüyor. Ama orada bir partinin belediyesi var. Halka bakıyorsun mazlum. Sözüm ona demokrasi. Buna rağmen (Yüksekova) Belediye Başkanı gelmesin diyor.

Bende yetkimi kullanıyorum" şeklinde konuştu.

"PKK DİNSİZ VE NAMUSSUZDUR"

Bakan Şahin, "Sorun ne? Özgürlük mü? Bölmek istediği ülkenin bölünmesi için çalışacak kadar özgürlük var orada, O halde sorun ne? Sorun şu, bir, dinsizlik, inançsızlık. Allah korkusu olan kişi, birini ensesinden vurabilir mi? Kan akıtabilir mi, cana kıyabilir mi, haksızlık yapabilir mi, çocuğu üniversitede kandırıp hayatını mal olacak şekilde öldürmeye veya ölümle gönderebilir mi? Müslüman olmak şart değil, herhangi bir inancı olan birisi genç kızı ailesinden kopartıp dağa götürüp Çukurca dağlarında

mağaralara gönderebilir mi? Bir gram inancı olan birisi, "50 tane sivil ölsün önemli değil, yeter ki içlerinden birisi polis olsun" diyebilir mi? Bunların ortak paydası inançsızlıktır, namussuzluktur" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel