Horon bir tutkudur

2004 yılında kurulan Trabzon Merkez Köyleri Derneği 4 yıldan bu yana sürdürdüğü horon kursunu bu yıl da devam ettiriyor. Haftada iki gün iki saat çalışan kursiyerlere kurs bitiminde sertifika verilecek. Seda Oflu ve Suphi Ertuğrul önderliğinde iki grup ha

Horon bir tutkudur

2004 yılında kurulan Trabzon Merkez Köyleri Derneği 4 yıldan bu yana sürdürdüğü horon kursunu bu yıl da devam ettiriyor. Haftada iki gün iki saat çalışan kursiyerlere kurs bitiminde sertifika verilecek.

Seda Oflu ve Suphi Ertuğrul önderliğinde iki grup halinde çalışan kursiyerlere Adnan Koçhan da kemençesiyle eşlik ediyor. Haftada iki gün Salı ve Perşembe günleri 18.00-20.00 Saatleri arasında çalışan horon sevdalıları kemençenin kıvrak ritmiyle adeta kendinden geçiyor. Önce düz horonun öğretildiği kursta sallama, sıksara, Giresun karşılamaşı gibi figürlerde öğretilecek. Haziran ayı sonuna kadar eğitim alacak kursiyerlere kurs bitiminde sertifika verilecek.

Trabzon Merkez Köyleri Derneği Başkanı Ömer Çakıroğlu ve yöneticilerden Sebahattin İmamoğlu, Mustafa Pehlivan, Mehmet Birinci de kursiyerlere büyük destek veriyor. Dernek Başkanı Ömer Çakıroğlu, Karadeniz'in vazgeçilmezi olan horonun büyük bir tutku olduğunu belirterek, “ Ne yazık ki Karadenizli olup horon oynamasını bilmeyenler var. Bize bu doğrultuda büyük talep geliyor. Dört yıldır sürdürdüğümüz uygulamayı bu yıl da yapma kararı aldık. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaparak iki eğiticimizle birlikte çalışmalara start verdik. Kısa sürede büyük gelişme gösterdiler. İnanıyorum Haziran ayında hepsi çakı gibi birer horoncu olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel