Hizmet-İş Başkanı Trabzon'da

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, ekonominin kara deliğinin kayıt dışı ekonomi olduğunu ifade ederek “Çalışma hayatımızın kara deliği de kayıt dışı istihdamdır” dedi. Hizmet İş Sendikası Trabzon Şubesi'nin

Hizmet-İş Başkanı Trabzon'da
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, ekonominin kara deliğinin kayıt dışı ekonomi olduğunu ifade ederek “Çalışma hayatımızın kara deliği de kayıt dışı istihdamdır” dedi.

Hizmet İş Sendikası Trabzon Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurulu bugün Trabzon Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Genel Kurul'a Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta ile çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurul'da bir konuşma yapan Mahmut Arslan, tüm dünya ile birlikte ülkemizin de ABD'de başlayan finansal krizin etkisi altına girdiği hatırlattı. Doğru bir kriz yöntemiyle Türkiye'nin bu atmosferden çıkması gerektiğini kaydeden Arslan “Aksi halinde 2000'li yılların başında iki büyük kriz yaşayan Türkiye'nin üçüncü bir krize tahammülü yoktur.

Tüm kesimlerin asla bir panik ortamına meydan vermeden ortak bir duyarlılık ve önlemlerle bu krizin aşılacağına inanıyorum. Ekonomimizin kara deliği kayıt dışı ekonomi, çalışma hayatımızın kara deliği de kayıt dışı istihdamdır.

Kayıt dışı işçi çalıştırma dolayısıyla kayıt dışı üretim, kalitesizlik, hukuksuzluk, mafyalaşma, kuralsızlık, sendikasızlaştırma ve sonuçta sosyal ve ekonomik kayıpları beraberinde getiren taşeronlaştırma uygulamalarını yerel yönetimlere kadar indirgenmesi kaygı vericidir” diye konuştu.

Trabzon Belediyesi ve TRA-BEL ile ilgili yaşananları da değerlendiren Arslan, “Arkadaşlarımız HİZMET-İŞ sendikasına üye oldular. Toplu sözleşme konusunda ciddi sıkıntılar yaşadık, sonuçta büyük bir mücadele ile toplu sözleşmeyi imzaladık. Fakat sendikamıza oradan da tasfiye girişimi başladı.

Arkadaşlarımız işten atıldı. Mahkeme kararlarına uymadılar, işe iade kararlarını yerine getirmediler. Bir kısım arkadaşlarımız uzun süre tazminatlarını alamadılar. Trabzon Belediye Başkanı ile ilk başkan seçildiğinde konuştuğumda sizinle çalışacağız diyor ama daha sonra başka şeyler yapıyor.

Trabzon Belediye başkanı tam bir aktör, tam bir tiyatro sanatçısı. Trabzon'a bir aktör değil, tiyatrocu değil bir belediye başkanı lazım. Biz her zaman doğru şeyleri yaptık ve bundan sonra da doğru şeyleri yapacağız. Trabzon'a hangi kötülüğü yapmış HİZMET-İŞ, belediyeye hangi yanlışı yapmış, Trabzon halkına insanlarına ne zarar vermişiz de bizi ısrarla buradan uzaklaştırmak için gayret edildi. Fakat biz mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan tek liste ile girilen genel kurulda mevcut şube başkan İhsan Bülbül tekrar Hizmet İş Trabzon Şube Başkanlığı'na seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler