Havalar soğudu, hamsi ucuzladı

Giresun'un Görele ilçesinde denize açılan balıkçılar yaklaşık 400 ton hamsiyle dönünce hamsi ucuzladı. Üç gündür havaların serin gitmesi en çok balıkçıları sevindirirken, beklenenden önce başlayan hamsi sezonu hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü gül

Havalar soğudu, hamsi ucuzladı

Giresun'un Görele ilçesinde denize açılan balıkçılar yaklaşık 400 ton hamsiyle dönünce hamsi ucuzladı. Üç gündür havaların serin gitmesi en çok balıkçıları sevindirirken, beklenenden önce başlayan hamsi sezonu hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Hamsi fiyatı Görele ilçesinde üç günde 10 TL'den 3 TL'ye kadar düştü. Görele açıklarında avlanan Göreleli balıkçılar tekneleri doldurarak geri döndüler. Görele'de balıkçılık yapan Sedat Yılmaz, teknelerin ağları hamsiyle dolduğunu söyledi. Daha önceden palamutun az olması nedeniyle hamsinin bol olacağını aktaran Görele Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Recep Aycı, "Hamsi sezonu daha gelmemesine rağmen denizlerimizde bol miktarda çıkmaya başladı. Balıkçılar sadece Görele'de yaklaşık 400 ton hamsiyle geri döndü. Bu durum fiyatlara da yansıdı. Daha düne kadar kilosu 10 TL olan hamsi bugün 3-5 TL arasında satılıyor. Göreleliler hamsiyi geçen sene doya doya yiyememişti. Bu sene vatandaşlar hamsiye doyacak. Fiyatlarda daha da aşağılara düşmesini bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel