Hastanelerde grip ve tatil yoğunluğu

Ordu’da 9 günlük bayram tatili dolayısıyla hastaneler poliklinik hizmeti veremezken, hem tatil hem de gribal enfeksiyon salgını nedeniyle hastaneler vatandaşlar ile doldu taştı.Bayram tatilinin sona ermesiyle hastane koridorlarında hastalar yoğunluk oluşt

Hastanelerde grip ve tatil yoğunluğu

Ordu’da 9 günlük bayram tatili dolayısıyla hastaneler poliklinik hizmeti veremezken, hem tatil hem de gribal enfeksiyon salgını nedeniyle hastaneler vatandaşlar ile doldu taştı.
Bayram tatilinin sona ermesiyle hastane koridorlarında hastalar yoğunluk oluştururken, gribal enfeksiyon salgını da hasta sayısının artmasına neden oldu.

Ordu Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi hizmetler Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Avcı, bayram tatili öncesinde Ordu Devlet Hastanesi’nde poliklinik hizmeti alan vatandaş sayısının bin 500 civarında olduğunu, bayram tatilinin ardından bu sayılarda yüzde 30 artış olduğunu söyledi. Avcı, “Bu 9 günlük tatil süresi boyunca büyük bir yoğunluk yaşadık. Ordu merkez ve ilçe hastanelerimizin acil polikliniklerinde yüzde 30 artış yaşandı. Bayramda da normal poliklinik hizmeti vermediğimiz için acillerde yoğunluk oldu. Bayram tatili de bittikten sonra ilk iş günü itibariyle de poliklinik sayılarımız normal günlere göre daha fazla oldu. Bayram tatili nedeniyle gurbetçilerin gelmesi ve bayram süresinde poliklinik hizmeti almak isteyenler bu günlere sıkıştırmasıyla hasta sayımız arttı. Ordu Devlet Hastanesi’nde bin 500 olan poliklinik sayısı 2 bin 100 civarına çıktı.

Birde mevsimin geçiş dönemi olduğu için gribal enfeksiyon sayısı oldukça fazla gözüküyor. Bayram tatili sonrası poliklinik sayı artışı bayram tatili ve gribal enfeksiyon nedeniyle hasta sayısının artışına neden olmuştur. Bu da olağan üstü bir şey biz vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel