Hacı adaylarına Rusya engeli

Rusya'nın Sochi kentinden deniz yoluyla Trabzon'a gelen hacı adayları, Rusya'nın otobüslere çıkış izni vermemesi nedeniyle Trabzon Limanı'nda bekliyor. Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti, İnguş Cumhuriyeti ve Çeçenistan uyruklu yaklaşık 180 h

Hacı adaylarına Rusya engeli

Rusya'nın Sochi kentinden deniz yoluyla Trabzon'a gelen hacı adayları, Rusya'nın otobüslere çıkış izni vermemesi nedeniyle Trabzon Limanı'nda bekliyor.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti, İnguş Cumhuriyeti ve Çeçenistan uyruklu yaklaşık 180 hacı adayı, kara yoluyla Hatay üzerinden Suudi Arabistan'a gitmek üzere dün Sochi'den gemiyle Trabzon Limanı'na geldi.

Limanda Sochi'den başka bir gemiyle gelecek 6 otobüs ile özel otomobillerini bekleyen hacı adayları, Rusya'nın henüz otobüsler ile otomobillere çıkış izni vermemesi nedeniyle beklemeye başladı.

Limanda barınan hacı adaylarına liman işletmesince yemek veriliyor.
Trabzon Limanı İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hacı adaylarının Sochi gümrüğünde yaşanan sorunlar nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.

Hacı adaylarına Türk Kızılayı'ndan temin ettikleri battaniye ve yatakları verdiklerini, üç öğün yemek ikram ettiklerini ifade eden Ermiş, ''Sorunun bir an önce giderilmesini temenni ediyoruz. Otobüsler çıkış yapmamış ama binek otomobillerin yola çıktığını duyduk'' dedi.

Otobüslerin gelmemesi halinde bazı hacı adaylarının geri dönebileceğini belirten Ermiş, ''Rusya'nın Trabzon Başkonsolosluğu yetkilileriyle de görüştük ancak somut bir netice alamadık'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel