Gürsoy'dan TMO'ya savunma

TMO'nun yavaş alım gerçekleştirdiği ve bu hızla talebi karşılamayacağı eleştirilerini değerlendiren Necdet Gürsoy, eylül ayı alım rakamlarının düşük olmasının kademeli fiyat uygulamasının bir sonucu olduğunu kaydetti. TMO'nun eylül ayında alımlarında yoğu

Gürsoy'dan TMO'ya savunma
TMO'nun yavaş alım gerçekleştirdiği ve bu hızla talebi karşılamayacağı eleştirilerini değerlendiren Necdet Gürsoy, eylül ayı alım rakamlarının düşük olmasının kademeli fiyat uygulamasının bir sonucu olduğunu kaydetti.

TMO'nun eylül ayında alımlarında yoğunluk yaşamadığını, bu nedenle alım miktarının düşük olduğunu belirten Gürsoy, "Üreticiler, çoğu randevularını ekim, kasım, aralık ve sonraki aylar olarak belirledi. Bu aylarda TMO yoğun bir alım dönemine girecek. Şuan yoğun bir alım yok.

Bunun sebebi bir tarafta 4 YTL'lik fiyat, 15 gün sonra 4.5 YTL'lik ve 45 sonra da 5 YTL'lik fiyat olmasından kaynaklanmaktadır. Bu fiyat üreticiler tarafından haklı olarak daha fazla tercih edildi. Dolayısıyla eylül ayındaki alımların az olmasının ana sebebi, 5 YTL'lik fiyat tercihidir" dedi.

TMO'nun üreticilere vermiş olduğu randevuları günlük olarak alacağına inandığını söyleyen Necdet Gürsoy, şöyle konuştu:

"TMO randevu verdiği üreticilerin fındığını zamanında alır. Şuan TMO'ya gidip de fındığını veremeyen üretici çok az. Gereksiz ve haksız yere TMO'nun üzerine gidilmemesi gerekir. Ancak burada TMO'ya şu uyarıları yapmakta da fayda var. Mal kabulünde özellikle alım kriterlerinde katı davranmaması gerekir.

Örneğin 6.1 gelen 6.2 gelen rutubetli fındığın özellikle bu yıl için yeterince mağdur olmuş üreticiye destek vermek amacıyla artı eksi toleransları kullanmalıdır. Yani kısaca 0,2 puan yüzünden üretici TMO'nun kapısından dönmemelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel