Gürdoğan'dan basına teşekkür

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, geçen hafta gerçekleştirilen ''1. Trabzon İpek Yolu İş Adamları Zirvesi''ni duyurup başarılı bir organizasyonun olmasına katkı sağlayan basın mensuplarına teşekkür et

Gürdoğan'dan basına teşekkür
Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, geçen hafta gerçekleştirilen ''1. Trabzon İpek Yolu İş Adamları Zirvesi''ni duyurup başarılı bir organizasyonun olmasına katkı sağlayan basın mensuplarına teşekkür etti.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, zirvenin Trabzon'a büyük kazanımlar sağladığını, organizasyona katılan resmi heyet ve iş adamlarının ulaşım ve konaklama giderleri ile organizasyon giderlerinin Dış Ticaret Müsteşarlığı ile kurumları bütçesinden karşılandığını belirtti.

Toplam 19 ülkeden 5 bakan ve 250 yabancı resmi heyet mensubu ile iş adamının katıldığı organizasyonun bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirilerek her yıl aynı tarihlerde düzenlenmesi konusunda yaptıkları teklifin, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafından kabul görerek gerekli talimatların Dış Ticaret Müsteşarlığına verildiğini ifade eden Gürdoğan, şöyle devam etti:

''Ayrıca, 19 ülkeden davet edilen yabancı basın mensuplarına da ilimizin tanıtımı yapılarak turizm alanında da ilimizin yabancı basın bültenlerinde yer alması, bölge turizmine gelecek açısından büyük katkı sağlayacaktır.

Bunun yanında, tarih boyunca İpek Yolu'nun lojistik merkezi işlevini gören Trabzon'un tarihten gelen misyonuna tekrar kavuşması amacıyla demir yolunun bir zorunluluk arz ettiği ve bunun için de Trabzon'un demir yolu ağına bir an önce kavuşturulması yönünde gerekli çalışmaları ivedilikle başlatacakları konusunda Devlet Bakanı Tüzmen ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın söz vermesi, Trabzon için çok önemli diğer bir kazanım olmuştur.''

Gürdoğan, zirvenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde basın mensuplarının büyük emeği bulunduğunu belirterek, basın kuruluşlarının her kademesinde görev yapan basın mensuplarına kurumları adına şükranlarını sunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel