Gümüşhaneli vekile Meclis'te veda

CHP Gümüşhane eski milletvekili Nurettin Özdemir için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

Gümüşhaneli vekile Meclis'te veda
Dün vefat eden Özdemir için düzenlenen törene, Özdemir'in ailesi, yakınları, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, çok sayıda yeni ve eski milletvekili ile Meclis çalışanları katıldı. 89 yaşında hayatını kaybeden Özdemir'in cenazesi bugün Kocatepe Camisi'nde kılınacak namazın ardından, yarın memleketi Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

NURETTİN ÖZDEMİR KİMDİR?

Nurettin Özdemir, 1927 yılında Kelkit'te doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Özdemir, 12 ve 14. Dönem Gümüşhane milletvekilliği yaptı. 1927 yılında Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nde doğan Özdemir, ilk ve ortaokulu Kelkit ve Gümüşhane'de, liseyi Trabzon ve Haydarpaşa Liselerinde okudu. 1948'de şiirlerine ilham kaynağı olduğunu söylediği çocukluk arkadaşı Hikmet Odabaşıoğlu ile evlendi. İlk şiiri 1944’te Trabzon Halkevi Dergisi İnanç’ta yayımlanan Özdemir, 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi, serbest avukat olarak çalıştı. 1961-1972 yılları arasında Gümüşhane Milletvekili olan Özdemir, bu süre içinde TBMM İdare Amirliği yaptı.  1980’de Kültür Bakanlığı Müşavirliği’ne atandı. 5 çocuk babası Özdemir'in şiirleri Varlık, İstanbul, Şadırvan, Hisar ve Çağrı dergilerinde yayımlandı. Eserleri: Hayat Şiiri (İst.1949), Yağmur Sonrası (İst.1955), Yitik Sevgi (Ank.1959), Vakit Geçti Yorgunum (1981), Zaman ve Aşk (1997).Özdemir bütün şiirlerini  'Zaman ve Aşk'  isimli son kitabında toplamıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel