Gümüşhane'de kayak merkezi!

Vali Salihoğlu, 800 bin metrekarelik kayak alanında 2 bini aşkın kişinin kayak yapabileceğini açıkladıGümüşhane'nin tarihi Süleymaniye Mahallesi'nin Camii Kebir mevkiinde yapılması düşünülen 'Kış Sporları Kayak Merkezi' ile Süleymaniye Yerleşkesi'nin merk

Gümüşhane'de kayak merkezi!

Vali Salihoğlu, 800 bin metrekarelik kayak alanında 2 bini aşkın kişinin kayak yapabileceğini açıkladı

Gümüşhane'nin tarihi Süleymaniye Mahallesi'nin Camii Kebir mevkiinde yapılması düşünülen 'Kış Sporları Kayak Merkezi' ile Süleymaniye Yerleşkesi'nin merkezi için hazırlanan 'Koruma Amaçlı İmar Planları ve Kentsel Tasarım Projesi' Gümüşhane Belediye Meclisi'nce onaylandı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ihale edilerek hazırlattırılan 'Süleymaniye Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı ve Kentsel Tasarım Projesi' Belediye Meclisi salonunda yapılan toplantıda onaylanarak Trabzon'da bulunan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderilecek.

YAKINDA AÇILIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, üç ay önce Süleymaniye Mahallesi Camii Kebir mevkiinde planlanan ve imar planları yapılan Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin imar planlarının Belediye Meclisi'nde onaylanarak koruma kuruluna sevk edildiğini hatırlatırken şunları söyledi:

"Trabzon'da Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu her iki planı da birleştirerek yerinde inceleme yapacak. Kurulması düşünülen kayak merkezinin bir bölümü Süleymaniye Mahallesi içinde yer alıyor. Süleymaniye'nin tamamı SİT alanı olduğu için Koruma Kurulu her iki imar planını onaylamasının ardından yürürlüğe girecek ve yatırımcılara açılacak."

KIŞ TURİZMİN

GÖZDESİ OLACAK

Süleymaniye Mahallesi için yapılan koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi ile bundan sonra bölgede plansız yapılaşmadan planlı yapılaşmaya geçiş sürecinin başlayacağını söyleyen Salihoğlu, planları kabul ederek Süleymaniye'de yatırımın önünü açan Belediye Meclisi üyelerine ve Belediye Başkanı'na teşekkür etti.

Merkezde ayrıca Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından yapılan ölçüm ve teknik analizler olumlu çıkmış, bölgenin kayak merkezlerinde az rastlanan bir kar kalitesine sahip olduğu da belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel