Gümüşhane'de antifriz mesaisi

Gümüşhane’de havaların aşırı derecede soğuyacağı bilgisini alan araç sürücüleri antifriz kontrolü ve takviyesi için sanayiye akın etti.Gümüşhane’de dün gece gerçekleşen kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, çok sayıda sürücü ara

Gümüşhane'de antifriz mesaisi

Gümüşhane’de havaların aşırı derecede soğuyacağı bilgisini alan araç sürücüleri antifriz kontrolü ve takviyesi için sanayiye akın etti.

Gümüşhane’de dün gece gerçekleşen kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, çok sayıda sürücü aracının antifrizini ölçtürmek ve takviye etmek için Bağlarbaşı Mahallesindeki sanayi sitesinde bulunan oto tamircilerine akın etti.

Akşam geç saatlere kadar mesai yaptıklarını kaydeden sanayi esnafından Muammer Şahin, don uyarısının ardından uzun kuyruklar olduğunu söyledi.

“GÜMÜŞHANE’DE -40’LIK ANTİFRİZ KULLANIN”

Antifriz kullanımının kış aylarında sürücülerin en fazla dikkat etmesi gereken konulardan birisi olduğunu ifade eden Şahin, Gümüşhane için ideal olanın “-40’lık” antifriz kullanımı olduğunu söyledi.

“HAZNENİN YARISI ANTİFRİZ YARISI SU OLMALI”

Antifrizin 0 derece ve altında radyatör suyuna katılarak suyun donmasını önleyen kimyasal bir madde olduğunu ifade eden Muammer Şahin, aracını servise götürmeden kendi başına antifriz koyacak sürücülere yarı-yarıya kuralını hatırlattı. Şahin, “Radyatör su haznesi 8 litrelikse bunun 4 litresi antifriz, 4 litresi su olmak zorunda. Hazne kaç litrelikse mutlaka yarısı su, yarısı antifriz olmalı. Sürücülerimiz buna dikkat etsinler.” dedi.

“ANTİFRİZİ KOYDUKTAN SONRA BİRKAÇ GÜN SU KAÇAĞI TAKİBİ YAPILMALI”

Araca antifriz uygulamasının ardından bazı araçlarda su kaçağı olabileceğini hatırlatan Şahin, “Sürücülerimiz antifriz koyduktan sonra birkaç gün kaçak takibi yapsınlar. Yoksa su devir daim arızaları söz konusu oluyor.” diye konuştu.

“ANTİFRİZ KULLANILMAZSA MOTOR BLOKU KARPUZ GİBİ ÇATLAR”

Antifriz kullanılmaması halinde havaların çok soğuk olduğu günlerde motorun ciddi hasarla karşılaşacağını kaydeden Şahin, “Antifriz kullanılmazsa motor bloku karpuz gibi çatlar. Silindir kapağında çeşitli hasarlar oluşur. Bunun sonucunda da maddi olarak tamir külfeti kat be kat artar” diyerek sürücüleri ciddi şekilde uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler