Gümüşhane'de yaşayanlar bu uyarıya dikkat!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen vatandaşlara ikamet uyarısı yaptı

Gümüşhane'de yaşayanlar bu uyarıya dikkat!
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'de yaşayan vatandaşları, ikametgahlarını kent merkezine almaları konusunda uyardı.

Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhane merkezde yaşayıp başka yerlere kayıt aldıranlar olduğunu belirterek, "Kent merkezinde ikamet eden öğrenci ve vatandaşlarımızın ikametgahlarını başka yerlere alındığını duyuyoruz. Gümüşhane'de yaşayan herkesin ikametgahlarını yaşadığı şehre almalarını istiyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı kente katkı sağlamasını bekliyoruz." diye konuştu. 

Bu ay sonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi yıl sonu nüfus sayımı yapılacağını ifade eden Çimen, şunları söyledi:

"Belediyemizin en büyük gelir kaynağı İller Bankasından aldığı paydır. Bu da ilimizde resmen ikamet edenlerin sayısına göre belirlenmektedir. Bu payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Özellikle Gümüşhane'ye gelen öğrencilerin ve ikametgahı köylerde veya başka şehirlerde olmasına rağmen şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlarımızın ikametgahlarını yaşadıkları yere aldırmaları büyük önem taşıyor. Alınan her ikametgah şehrimiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır. Şehrimizde oturduğu halde resmi ikameti olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2016 tarihine kadar ikametini şehrimize alması, hizmet kalitemizi artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaklar. Tüm hemşehrilerimin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel