Gümrükçüoğlu’ndan ‘Gaziler Günü ‘mesajı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gaziler Gününde bir mesaj yayınladı.Gümrükçüoğlu, ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal Rütbesi

Gümrükçüoğlu’ndan ‘Gaziler Günü ‘mesajı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gaziler Gününde bir mesaj yayınladı.

Gümrükçüoğlu, ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal Rütbesi' ile 'Gazilik' unvanının verildiği günün yıl dönümünün 'Gaziler Günü' olarak kutlandığını hatırlattı.

Gümrükçüoğlu mesajında, “Bugünün güçlü ve saygın Türkiye'sinin temelinde kahraman şehitler ve gaziler var. Yüce Türk milleti, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, devletimizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdikleri mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakârlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir. Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edindiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar bağımsız yaşatmak, vatanın bütünlüğü ve ulusal birliğimizi korumak uğruna gazi ve şehit olan vatan evlatları ile aileleri en kutsal emanetlerimizdir. Gazilere sahip çıkmak, onların huzurlu ve sorunsuz bir yaşam sürmelerini sağlamak, hepimizin öncelikli görevidir. Bu vesileyle, Gaziler Günü'nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan gazilerimizi şükranla anıyor, ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmet, aramızda bulunanlara huzur, sağlık ve mutluluk diliyorum."

gaziler-gunu-(2).20130918153454.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel