Giresunlular Maket Anıtkabir'e koştu

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75’inci yıldönümü nedeniyle Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'na kurulan maket Anıtkabir’de yüzlerce insan saygı duruşunda bulundu.Giresun’daki anma törenleri Valilik önünde yapılırken, Belediye tarafından meyd

Giresunlular Maket Anıtkabir'e koştu

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75’inci yıldönümü nedeniyle Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'na kurulan maket Anıtkabir’de yüzlerce insan saygı duruşunda bulundu.

Giresun’daki anma törenleri Valilik önünde yapılırken, Belediye tarafından meydana kurulan maket Anıtkabir’in etrafında erken saatlerden itibaren ziyaretçiler tarafından doldu. İlerleyen dakikalarda toplu halde gelen öğrenciler de kalabalığa katıldı. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunan Giresunlular daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Birçok kişi maket önünde fotoğraf çektirdi, bazıları ise dua etti. Resmi törene katıldıktan sonra Atatürk Meydanı'na gelen Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, "Pazar sabahı olmasına rağmen yüzlerce insanın burada toplanması Ata’mıza olan özlemi gösteriyor" dedi. Aksu, Atatürk’ü anma törenlerinin bir süredir halktan uzak yapıldığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Atatürk’ü anma törenleri halkın olduğu yerlerde yapılması gerekiyor. Ancak, yıllardır hükümet konağında yapılıyor. Ama bundan sonra burada yapılacak. Çünkü insanların katılmadığı törenler ülkemize yakışmıyor. Bunları halktan kaçırmamak gerekiyor. Biz de 'alternatif bir şey yapalım' dedik ve Anıtkabir’e gidemeyenler için böyle bir maket hazırladık. Herkes aynı anda Anıtkabir’de olamaz. Bunu burada yaşatmak ve anmak istedik."

Atatürk Meydanı'na kurulan maketin bir bölümünde Onuncu Yıl Nutku diğer tarafında ise Gençliğe Hitabe yer aldı. Maketin yanındaki iki meşale de sürekli yandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler