Giresun'da Ramazan Davulu için Anket

Giresun Valiliği, Ramazan ayında sahurda top patlatılmayacağını, davul çalınıp çalınmayacağı konusunda ise anket yapılacağını açıkladı. Kentte iftarda ses bombasının atılmasına bu yıl da devam edilecek.Valilikten yapılan açıklamada, özellikle sahurda patl

Giresun'da Ramazan Davulu için Anket

Giresun Valiliği, Ramazan ayında sahurda top patlatılmayacağını, davul çalınıp çalınmayacağı konusunda ise anket yapılacağını açıkladı. Kentte iftarda ses bombasının atılmasına bu yıl da devam edilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, özellikle sahurda patlatılan topun çocukları ve yaşlıları rahatsız ettiği, kuşları ürküttüğü belirtildi, geçmiş yıllarda şikayetlere konu olan uygulamaya son verileceği bildirildi. “Günümüzde saat, telefon, internet, televizyon gibi teknolojik gelişmelerle birlikte yediden yetmişe herkesin zaman dilimlerinden anında ve en doğru biçimde haberdar olabiliyor” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Topun patlamasıyla birlikte çocuk ve hastaların rahatsız edilmesi ve ayrıca kuşların ürkmesini dikkatte alan Valiliğimiz, teknolojik gelişmeler ışığında zaman dilimlerini herkesin anında öğrendiğinden dolayı büyük gürültü kirliliğine sebep, sahurda top atışlarının kaldırılması için harekete geçti. Bu yönde alınacak İl Mahalli Çevre Kurulu kararıyla Ramazan ayında sahurda patlatılan top tarihe karışmış olacak.”

RAMAZAN DAVULU İÇİN ANKET

Öte yandan Valilik, yine sahur vakti çalınan davul için de anket yapacağını duyurdu. Açıklamada, “Teknolojik gelişmelerin hayatımızın her alanında kullanılmasından dolayı sahur ve imsak vakitlerinin herkes tarafından anında ve en doğru biçimde öğrenilebilmesi mümkün. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak, Valiliğimizce yaptırılan anket çalışması sonucunda Ramazan ayında halkımızı sahura kaldırmak için çalınan davulla ilgili halkın görüşüne başvurulacak” denildi.

Son yıllarda top patlatılmayan Giresun Kalesi'nde belediye ekipleri iftar ve sahurda ses bombaları patlatıyordu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel