Giresun'da fındık dağıtım seferberliği başladı

Giresun’un Güce ilçesinde Fındık üreticisi örnek bir çalışma başlatarak fındığı Türkiye genelinde tanıtmak için Siirt Valiliğine 50 paket Giresun fındığı gönderdi.Güceli fındık üreticisi Hilmi Mert, ülke genelinde fındık tanıtımı için çalışma başlattığını

Giresun'da fındık dağıtım seferberliği başladı

Giresun’un Güce ilçesinde Fındık üreticisi örnek bir çalışma başlatarak fındığı Türkiye genelinde tanıtmak için Siirt Valiliğine 50 paket Giresun fındığı gönderdi.

Güceli fındık üreticisi Hilmi Mert, ülke genelinde fındık tanıtımı için çalışma başlattığını ve bu amaçla Siirt iline dağıtılmak üzere 90 kilogram fındık gönderdiğini söyledi. Karadenizli fındık üreticileri olarak kendi ürünlerini yeterince tanıtamadıklarını belirten Hilmi Mert, ”Kendi yetiştirdiğimiz ürünümüze biz üreticiler olarak yeterince sahip çıkamıyoruz. Karadeniz bölgesinde yetişen ve 8 milyon kişinin geçim kaynağı olan fındığı yeterince tanıtamıyoruz. Her şeyi birilerinden beklememeliyiz biz üreticiler olarak fındık tanıtımına katkı sağlamalıyız. Her fındık üreticisi memleketlerinden ikamet ettikleri kentlere veya yurt dışına gidecek vatandaşların fındık ve fındık ürünlerini hediyelik olarak götürerek fındığın tanıtımına katkı sağlaması gerekiyor. Ben Güce ilçesinde bir çalışma başlatarak dikkat çekmek istedim aslında kaliteli fındık Giresun fındığı olduğu halde gezdiğimiz yerlerde kalitesiz fındıkları Giresun fındığı diye tanıtıyorlar. Yurdumuzun değişik yöresinde yaşayan insanlar da Giresun fındığını tatmalı. Netice olarak Güce ilçesinde Giresun fındığını tanıtmak için küçük de olsa bir adım atılmıştır. İnşallah Güce ilçesinde başlatılan bu çalışmalar diğer üreticilere de örnek olur. Ben tanıtıma katkı için Siirt’e gönderdim, diğer üreticilerde Batman’a, Van’a, Diyarbakır’a göndersinler. Giresun fındığına hep beraber sahip çıkalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel