Giresun Üniversitesi'nde akademik yıl açılışı yapıldı

Giresun Üniversitesi’nde (GRÜ) 2013-2014 Akademik Yılı açılış töreni bugün yapıldı.Akademik yılı açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan GRÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Metin Köksal, kendilerini gurbette hissettirmeyen

Giresun Üniversitesi'nde akademik yıl açılışı yapıldı

Giresun Üniversitesi’nde (GRÜ) 2013-2014 Akademik Yılı açılış töreni bugün yapıldı.

Akademik yılı açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan GRÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Metin Köksal, kendilerini gurbette hissettirmeyen Giresun halkına ve bir anne şevkatiyle yaklaşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’a teşekkür ederken, Giresun Belediyesi’nden ise öğrenci dolmuş ücretlerinde indirime gitmesini istedi.

Giresun Üniversitesi’nin kendisiyle birlikte kurulan bir çok üniversiteyi bir çok alanda geride bıraktığını belirten Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ise Giresun Üniversitesi’nin yalnızca kendi bölgesinde değil Karadeniz havzasında kıyı ülkeler içerisinde köklü ve güçlü bir şekilde yerini aldığını söyledi. Rektör Attar yaptığı konuşmada “Kurulduğu günde 2 yüksekokul, 3 Meslek Yüksek Okulu ve 3 fakülteden oluşan Giresun Üniversitesi bugün 10 fakülte, 11 Yüksekokul, 3 enstitü, 1 Devlet Konservatuarı ve Rektörlüğe bağlı 5 birimle gelişimini, büyümesini günün ihtiyaçları doğrultusunda hızla sürdüren bir üniversitedir. Giresun Üniversitesi kısa geçmişine rağmen bu süreci çok hızlı yaşamış ve bu sayede ortalama yedi buçuk yıllık süre zarfında yalnızca bölgesinde değil,ülkesinde,Karadeniz havzasına kıyı ülkeler içerisinde köklü ve güçlü bir şekilde yerini almasını bilmiştir” dedi.

Giresun Üniversitesi’nin doluluk oranı ve sürdürülebilinir büyümesiyle ilk sıralarda yerini aldığını da kaydeden Rektör Attar “2013-2014 eğitim-öğretim yılında YÖK tarafından üniversitemize 7 bin 352 öğrenci ve bin 808 uluslar arası öğrenci kontejanı verilmiştir. 2013 ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize 6 bin 478 öğrenci yerleşmiştir. Lisans tercihlerinde üniversitemiz Türkiye ortalamasını geçerek yüzde 98 doluluk oranıyla rekor kırmıştır.İşte bu istatistik veriler üniversitemizin “Karadeniz’in Parlayan Yıldızı” sloganının edebiyat değil, hakikat oluşunun en resmi tescilidir.Bugün sayısı 180’e ulaşan Türkiye’deki üniversiteler arasında sürekli artan doluluk oranı ve sürdürülebilir büyümesi ile Giresun Üniversitesi ön sıralarda yer almaktadır” diye konuştu.

Giresun Üniversitesi’nin yeni birimler kurmak için çalışma başlattığını da belirten Attar “Senatomuz tarafınan karar alınan ve YÖK’e sunulan yeni birimlerimiz de bulunmaktadır. Bu birimlerimiz Diş Hekimliği Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Spor Birimleri Fakültesi, Şebinkarahisar Sağlık Yüksekokulu, Piraziz Ahmet Hamdi Özdemir Meslek Yüksekokulu,Okul Öncesi Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’dir” şeklinde konuştu.

Rektör Attar, önümüzdeki dönemde Giresun Üniversitesi’ni,yalnızca Karadeniz havzasındaki üniversitelerle değil, İngiltere, Fransa, ABD, Lübnan ve Çin gibi ülkelerdeki bilim insanlarının ve üniversite öğrencilerinin de odak noktası haline getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterileri sunularak müzik ziyafeti verildi. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Attar’ın öğrencilerin seslendirdiği Giresun türkülerine söyleyerek ve tempo tutarak eşlik etti.

Giresun Üniversitesi’nin açılış programına, Vali Hasan Karahan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Jandarma Alay Komutanı Albay Selahattin Acara, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, üniversite akademik idari kadroları ve öğrencileri katıldı.

20131003aw000571_04.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler