Giresun Üniversitesi Şokta

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, ''İki arkadaşımızın yeni gelecek personelimizden önce ayrılmış olması, olumlu çalışmalarımızın gölgede kalmasına yol açmıştır'' dedi.Rektör Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık bir ay

Giresun Üniversitesi Şokta

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, ''İki arkadaşımızın yeni gelecek personelimizden önce ayrılmış olması, olumlu çalışmalarımızın gölgede kalmasına yol açmıştır'' dedi.



Rektör Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık bir ay önce göreve başlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Doğanay ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Gömeç'in görevinden istifa ederek, eski görev yaptıkları Atatürk Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ne döndüklerini anımsattı.

İstifa eden iki dekanın dilekçelerini işleme koymadan iki gün bekletmelerine rağmen herhangi bir gelişme olmayınca dilekçeleri Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na gönderdiklerini ifade eden Prof. Dr. Öztürk, ''Bu durum bir üniversite rektörü olarak benim açımdan hoş durum değil. Ama bütün samimiyetimle ifade etmeliyim ki ciddi bir sıkıntı ve sorunumuz yok. Bu karar, arkadaşlarımın kendi kişisel tercihleridir. Arkadaşlarımızın ayrılmalarından büyük üzüntü duymaktayız'' diye konuştu.

Prof. Dr. Öztürk, akademisyenlerin atama yoluyla değil, istekleri doğrultusunda göreve geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

''İstekle göreve gelen arkadaşlarımızın, istemediklerinde o görevde tutulmaları hem etik hem de hukuken mümkün değildir. YÖK'ün kararı çıkana kadar bu arkadaşlarımız üniversitemizin kadrolu personelidir. Arkadaşlarımızın ayrılmaları konusunda somut olarak söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Ancak özellikle yeni kurulmuş üniversite olmamız ve bunun beraberinde getirdiği çok ciddi sıkıntıların etkili olabileceğini düşünmekteyiz. Bu sıkıntıları rektörlük olarak yaşıyoruz ve çözüm konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

Gelecek hafta 95 personel alımıyla ilgili duyurularının olacağını dile getiren Öztürk, ''Bunun içinde doçent ve profesörler de bulunacaktır. Bu 2 arkadaşımızın yeni gelecek personelimizden önce ayrılmış olması, olumlu çalışmalarımızın gölgede kalmasına yol açmıştır'' dedi.

Prof. Dr. Öztürk, Giresun Üniversitesi'nin Cumhuriyet'ten Atatürk ilke ve inkılaplarından, ülke ve ulus bütünlüğünden asla taviz vermeden, Anayasa'nın öngördüğü çizgiden çıkmadan ilerleyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Giresun Üniversitesi'nin güçlenmesi demek Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık ve Cumhuriyet'in aydınlık yüzü demektir. Üniversiteler, bugüne kadar aydınlanma işlevini yerine getirmiştir. Gündelik siyasetin ve kısır siyasal çekişmelerin yeri ve malzemesi olan mekanlar değildir. Giresun Üniversitesi, rektör olduğum dönem içinde ne gündelik siyasetin ne de kısır siyasal çekişmelerin bir parçası olacaktır. Ancak ülke için doğru olduğuna inandığımız konuları akademik platformda gündeme getirmede kesinlikle geri durmayacak, kendisinden bekleneni yerine getirecektir.''

Giresun Üniversitesi'nin Atatürk'ün açtığı ve aydınlattığı yolda ilerleyerek görev yapacağını kaydeden Öztürk, ''Hiçbir güç bizi bu yolda durduramayacaktır'' dedi.

Rektör Öztürk, şöyle konuştu:

''Bunun için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bunu ödeyeceğiz. Tarih küçük kişisel menfaatler uğruna dostlarını ve özlerini ihmal edip, düşmanlarını kazanmaya, dost edinmeye yönelenlerin nasıl hazin sonlar yaşadıklarını, silinip gittiklerini gösteren örneklerle doludur. Çünkü böyle davrananlar hem düşmanlarını dost yapamamışlar hem de dostlarını kaybetmişlerdir. Bu durumda olanların yıkılmaları, bir köşeye atılmaları da kaçınılmaz olmuştur. Biz bunlardan olmayacağız.''


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler