Giresun Atatürk'ü böyle tanıtacak

Giresun Belediyesi, Atatürk’ü 'Bas Oku' cihazıyla tanıtacak

Giresun Atatürk'ü böyle tanıtacak

Giresun Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha iyi tanıtımı için farklı bir yöntem seçti. Atatürk Alanı'na ulu önderin sözleri, anıları, devrimleri, Gençliğe Hitabesi, Bursa konuşması ve Nutuk’tan kesitlerin yer aldığı, 'Bas Oku' cihazı kurdu. 

Atatürk Meydanı’na konuşlandırılan 'Bas Oku' cihazının tanıtımı için düzenlenen etkinliğe Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu ile Başkan Vekili Hayati Tökez, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, İl Genel Meclisi Gurup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar  katıldı.

Cihazın Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydeden Başkan Kerim Aksu, “Cumhuriyetimizi kuran ve çok şey borçlu olduğumuz, aldığımız eğitimden tutun yaşadığımız topraklara kadar her türlü katkıyı bize sağlayan, demokrasimizi geliştiren, insan haklarını, hukuku her türlü devrimleri yapan büyük Atatürk’ün ölüm yıldönümünü yarın hüzünle anacağız. Bugün burada tanıttığımız cihaz sayesinde, çocuklarımızın Büyük Atatürk’ü, devrimlerini, anılarını, sözlerini ve Nutuk’tan bölümleri kolayca öğrenmelerini sağlayacağız. Adını verdiğimiz Atatürk Meydan’ında insanlarımız artık Atatürk ile ilgili ne istiyorsa bulabilecek. Atatürk’ü daha çok tanıtacağız, değerini daha çok bileceğiz. Atatürk ve silah arkadaşlarına olan borcumuz bitmez. Bugün burada rahat ortamda yaşabiliyorsak bunu Atatürk’e borçlu olduğumuzu unutmayacağız. Barışı, kardeşliği, beraber yaşama kültürünü atalarımızdan öğrendik. Dünya tamamen silahlı savaşlara yönelmeye başladı. Bu da üzüntü ve kaygı verici” diye konuştu.


Başkan Kerim Aksu, 15 Temmuz darbe girişiminde kenetlenen ülkenin artık demokrasiden dönüş olmayacağını halkıyla, askeriyle, polisiyle gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Demokrasiden asla geri adım atmayacağız. Cumhuriyet kutlamalarını ve Atatürk’e saygımızı asla bırakmayacağız. Bizden sonraki nesillerinde bırakmaması için bu şekilde bir çalışma yaptık. Umarım insanlarımız sadece yanındakinden duyduğu ile değil okuyarak öğrenir. Okuyarak öğrenmek lazım. İlkokul mezunu hacılara, hocalara inanmamak lazım. Kendini hacı-hoca diye tabir eden insanların ülkemizi ne hale getirdiğini görüyoruz. İnşallah herkes okur ve Atatürk’ü anlar. Gerçekten herkesin birbirine sarılması lazım. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bu ülke hepimizin. Birlikte sahip çıkacağız. Birlikte olursak ülkeyi düşmanlardan kurtarabiliriz. Sadece içerde değil, dışarıda da bir sürü düşmanlarımız var. Türkiye Cumhuriyet’inin tüm vatandaşları birlikte olursa bunu aşar diye düşünüyorum. Bu birliktelik devam etmeli, birbirimize saygı duymalıyız. Farklı düşünebiliriz. Farklı düşünmek demokrasimizin temelidir ancak birbirimizin düşüncesine saygı duymalıyız. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Atatürk’ün aydınlattığı yolda korkmadan yürüyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel