Gasp yaptıkları iddia edilen 3 kişi yargılanıyor

Olay, İlkadım ilçesinde yaklaşık 3.5 ay önce meydana geldi. İddiaya göre, N.A.(29) adlı genç kadın, telefonla aradığı Y.A.'ya (26), çocuğunun hasta olup hastaneye götürmek istediğini ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Y.A., genç kadın N.A. ile Fevzi Çak

Gasp yaptıkları iddia edilen 3 kişi yargılanıyor

Olay, İlkadım ilçesinde yaklaşık 3.5 ay önce meydana geldi. İddiaya göre, N.A.(29) adlı genç kadın, telefonla aradığı Y.A.'ya (26), çocuğunun hasta olup hastaneye götürmek istediğini ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Y.A., genç kadın N.A. ile Fevzi Çakmak Mahallesi İbni Sina Caddesi üzerinde buluşmak için aracıyla buraya gitti. Y.A., otomobilin ön tarafına oturduğu bir sırada aynı anda H.S.(32) ve O.İ.(26) de aracın arka koltuğunu oturdular.

Genç kadının cezaevinde bulunan eşinin arkadaşı olduğunu iddia eden gençler silah çekip "Sen bu kadınlarla nasıl buluşursun?" diye tehdit edip para bin 500 lira para istediler. Odun Pazarı Caddesi Duruşehir Kavşağı'ndaki bin bankanın ATM'sine gelen Y.A., banka kartından ATM'den bin 500 lira para çekip H.S. ve O.İ.'ye verdiler. Bir süre araçla geçtikten sonra genç kadın ile yanındaki 2 kişi araçtan indiler. Y.A., polise şikayette bulundu. Olayla ilgili N.A. ile H.S. ve O.İ. adlı gençler yakalandılar. H.S. ve O.İ., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildiler. N.A. ise serbest bırakıldı.

3 şüpheli hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişi tarafından birlikte gasp" suçlarından dava açıldı. 2'si tutuklu 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Tutuksuz olarak yargılanan N.A. adlı genç kadın hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben evliyim ve eşim 5 yıldır hapiste. Boşanma aşamasındayız. Bafra'da boşanma davası açtım. Biz araçtayken Y.A.'dan para isteme olayı olmadı. Ben silah da görmedim. Y.A. ‘bir dakika işim var’ diye bir bankanın ATM'si önünde durdu. Sonra da geri geldi. Elinde para görmedim. Silah çekip Y.A.'yı tehdit etmediler. Ancak, ensesine ve omzuna vurdular. Ben araçtan inince kaçtım" dedi.
Tutuklu yargılanan H.S. kendini savunarak, "N.A.'nın evli olduğunu bilmiyordum. Onunla gönül ilişkisi içindeydim. Bana soğuk davranıyordu. Benden sürekli kaçıyordu. Telefon açtığımda kısa konuşup beni geçiştiriyordu. Kendisinden şüphelendim. Evinden dışarı çıkan N.A.'yı takip etmeye başladım. Yolda arkadaşımın kardeşi O.İ. ile karşılaştım. N.A.'yı takip ettiğimi söyledim. O da benimle geldi. N.A. buluştuğu Y.A.'nın aracının önüne oturdu, biz de koşarak yetişip aracın arkasına bindik. Araç sürücüsünün kim olduğunu sordum. Her ikisi de cevap vermediler. ‘Sen kimsin ve kız arkadaşımla ne işin var’ dedim. Daha sonra araçtan indik. ATM'den zorla para çektirmedik ve zorla para almadık" diye konuştu.

O.İ. ise H.S.'nin verdiği ifadenin doğru olduğunu ifade ederek, "Biz para almadık. Y.A.'nın ihtiyacı vardı da onun için para çekmiştir. Suçlamaları kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Mağdur Y.A. ise olayın H.S.'nin anlattığı gibi olduğunu, kendisini tehdit ederek şehir dışına çıkarmadıklarını ve parasını da almadıklarını ileri sürerek şikayetçi olmadığını söyledi.

Duruşma savcının mütalaasını hazırlaması için ileri bir tarihe ertelenirken, tutuklu sanıkların tahliye talepleri ise reddedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel