Forum Trabzon'da kira indirimi

Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bir süre önce kiraların güncellenmesi isteğiyle kepenk kapatan iş yeri sahipleri, yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda kira indirimi hakkı aldı. İsteklerinin kabul görmesinden memnun olan kiracılar,

Forum Trabzon'da kira indirimi

Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bir süre önce kiraların güncellenmesi isteğiyle kepenk kapatan iş yeri sahipleri, yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda kira indirimi hakkı aldı.

İsteklerinin kabul görmesinden memnun olan kiracılar, 2009 yılı kiraları için bu ayın 15'inde Multi Turkmall yönetimiyle bir araya gelecek.

Forum Alışveriş Merkezi İştirakçileri Derneği Başkanı Sedat Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplam 89 iş yeri sahibiyle kasım ayı ortalarına doğru, küresel mali kriz nedeniyle kiraların güncellenmesi için iki gün süreyle kepenk kapatma eylemi yaptıklarını anımsattı.

Sözleşme imzaladığımız tarihteki ekonomik koşullarla günümüzün ekonomik koşulları bir olmadığını belirten Bozkurt, ''O tarihte dünyada ve Türkiye'de ekonomik kriz yoktu. Markalar büyüme hedefindeydi ama ekonomik kriz nedeniyle bunu başaramıyorduk. Bu nedenle Multi Turkmall yetkililerinden kiralarımızın güncellenmesini istemiştik. Bu olmayınca da böyle bir tepki göstermiştik'' dedi.

Yaptıkları görüşmeler sonunda kasım ve aralık ayları için yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda kira indirimi aldıklarını ifade eden Bozkurt, ''Bu ayın 15'inde de 2009 yılının tümünü kapsayacak indirim oranını belirleyeceğiz'' diye konuştu.

Bu toplantıda iş yeri sahiplerinin beklentilerinin, ''ciro üzerinden kira'' olduğunu dile getiren Bozkurt, ''Ancak Multi Turkmall yetkilileri buna sıcak bakmıyorlar. Sabit bir rakam istiyorlar. Oysa ciro üzerinden kiranın da sabit bir kiraya tekabül ettiği bir oran var. Biz onu bulup vermek istiyoruz'' dedi.
Bozkurt, bu görüşme sonunda kiraların mantıklı olmaması durumunda en az 30 iş yerinin kapanacağını öngördüklerini söyledi.

-''BURADA 'YAŞAM' ADINA BİR ŞEY YOK''-

Tepkilerinin bir başka nedenini de, Forum Trabzon'un bir alışveriş merkezinden öteye gidememiş olması olarak anlatan Bozkurt, şunları kaydetti:
''Burada kurulduğu dönemden bu yana bir yönetim boşluğu vardı. Burası 'alışveriş ve yaşam merkezi' olarak geçiyor ama 'yaşam' adına bir şey yok burada. İnsanları buraya çekebilecekler etkinlikler, enerji mekanları oluşturulmadı. Sinemamız dahi açılmadı. Krizin yanı sıra en büyük sorunlarımızdan biri bunları gerçekleştirecek yönetici eksikliğiydi. İstanbul'dan yönetilen merkezi bir zihniyet vardı burada. Ama şimdi bizim de gösterdiğimiz tepkiyle birlikte yeni yönetim oluşturuldu ve buradaki genel müdürümüze tüm yetki verildi. Bunun yansımalarını önümüzdeki 6 ay içerisinde görmeyi umuyoruz.''

-MULTI TURKMALL: ''ÖNLEMLER ALINDI VE UYGULANMAYLA BAŞLANDI''-

Multi Turkmall yetkilileri ise Forum Trabzon'da kiracılardan gelen talepler ve bütün dünyanın içinden geçmekte olduğu sıkıntılı dönem değerlendirilerek operasyonel önlemlerin alındığını ve uygulanmaya başlandığını belirttiler.

Her zaman kiracılarından gelen talepleri dinleyen ve sorunlara onlarla birlikte çözüm arama prensibine sahip bir şirket olduklarını ifade eden yetkililer, şöyle devam ettiler:
''Forum Trabzon'da da kiracılarımızın talep ve önerilerini ele alan toplantılar gerçekleştirdik. Belirli bir süre için operasyonlarına desteklerimizi içeren uygulamalarımızı kiracılarımıza bildirdik. Multi Turkmall olarak kiracılarımıza sadece operasyonel destek olmakla kalmıyoruz, bir dizi pazarlama etkinliği ve kampanyayla perakende sektöründe yaşanan durgunluğun aşılmasına katkı sağlayacağız. Forum Trabzon'un ziyaretçi sayısını artırmak için promosyon aktiviteleriyle kültürel, sosyal ve eğlence amaçlı etkinlikler de düzenlemeyi sürdürüyoruz. Müşterilerimize güvenli, konforlu alışveriş ve zaman geçirme imkanı sunmaya devam edeceğiz.''

Yetkililer, Forum Trabzon'da da diğer Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezleri'nde olduğu gibi, kiracılardan aldıkları bilgiler doğrultusunda, tüketici eğilimlerini yakından izleyerek, memnuniyetini en üst seviyede tutmak için çalışmalara devam edeceklerini kaydettiler.

Hollanda-Türk ortaklığı ile kurulan Multi Turkmall şirketi tarafından 72 bin metre kare alanda 140 milyon avro yatırımla yaptırılan ''Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi'', 20 Haziranda açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel