FİSKOBİRLİK fındık alımına başlıyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Doğu Karadeniz'de 12 Ağustos'ta, Batı Karadeniz'de ise 19 Ağustos'ta fındık alımlarına başlıyoruz" dedi.  Bayraktar, yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in geçen

FİSKOBİRLİK fındık alımına başlıyor
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Doğu Karadeniz'de 12 Ağustos'ta, Batı Karadeniz'de ise 19 Ağustos'ta fındık alımlarına başlıyoruz" dedi. 
 
Bayraktar, yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in geçen sezon olduğu gibi bu sezonda piyasadaki yerini alacağını söyledi. 
 
Eski günlerdeki gibi üreticilerin kuruma güvenmelerini ve ürününü FİSKOBİRLİK'e vermelerini isteyen Bayraktar, "Bu sezon alımlarımız erken gibi görünse de Doğu Karadeniz'de 12 Ağustos'ta, Batı Karadeniz'de ise 19 Ağustos'ta fındık alımlarına başlıyoruz. Çünkü özellikle gurbetten gelen üreticilerimizin fındıklarını erken pazara indireceğini biliyoruz. Bu nedenle alımları da erken başlatıyoruz. Bu sene fındık üreticisinin isteğine göre ürününü harmanlardan alacağız. Üreticiye böyle bir kolaylık da sağlamış olacağız" diye konuştu. 
 
Geçen sezon olduğu gibi piyasa fiyatlarının 10 kuruş üzerinde ürünü satın alacaklarını anlatan Bayraktar, şunları kaydetti:
 
"Fındık alımlarında farklı modellerimiz olacak. Birincisi peşin fiyatına alımlarımız olacak. İkincisi üretici fındığı emanete bırakıp daha sonra istediği tarihte parasını alabilecek. Üçüncüsü de yarısı peşin diğer yarısı ise market alış-verişi şeklinde olacaktır. Ayrıca kurumumuzdan tarım danışmanı alan üreticilerimize de bir 10 kuruş daha fazla vereceğiz. Biz üreticilerimizin daha önce olduğu gibi bundan sonra da kurumuna sahip çıkmasını bekliyoruz. Artık eski defterleri kapattık. O kötü günler geride kaldı. Önceki yıllarda bir takım sorunlar vardı. Artık o sorunların hiç birisi yok. İnanıyoruz ki o dönem bitti. Yeniden yapılanmış bir FİSKOBİRLİK var artık. Bunların üreticilerimiz tarafından fark edilmesini bekliyoruz."
 
Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in fındık almasıyla birlikte piyasadaki arz talebin de dengeleyeceğini, bunun en çok üreticiye yarayacağını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler