FİSKOBİRLİK depolarını verecek

TMO tarafından 2008 ürünü fındık alım kampanyasının ilk bir haftalık dönemde üreticilerden yaklaşık 11 milyon kilogram alım yapıldı. TMO bu yıl alacağını söylediği 300 bin ton fındığı bu hızla ancak 6 ayda alabilecek olması üreticileri tedirgin ediyor. Bu

FİSKOBİRLİK depolarını verecek
TMO tarafından 2008 ürünü fındık alım kampanyasının ilk bir haftalık dönemde üreticilerden yaklaşık 11 milyon kilogram alım yapıldı. TMO bu yıl alacağını söylediği 300 bin ton fındığı bu hızla ancak 6 ayda alabilecek olması üreticileri tedirgin ediyor.

Bu kapsamda üretici temsilcileri ve üreticilerden gelen talep doğrultusunda daha hızlı alımların yapılarak serbest piyasa fiyatlarının yükselmesi ve bunda FİSKOBİRLİK'in depolarından yararlanılması gündeme geldi.

50 noktada kooperatifi ve 100 alım ekibi bulunan FİSKOBİRLİK'in depolarının kullanılması konusunda tavrını FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar açıkladı. Her iki kurumunda üretici için çalıştığını belirten Bayraktar, depoların verilmesi konusuna sıcak baktıklarını kaydetti.

FİSKOBİRLİK depoları kullanılarak, TMO alımlarının hızlandırılmasıyla fiyatın yükselişe geçeceğine inandığını ifade eden Bayraktar, "Depoların kullanılması yönünde bize sadece sözlü bir talep geldi. Bu konuda kesin talepler gelmesi halinde depolarımızı seve seve veririz. Sonuçta TMO da üreticinin fındığını alıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel