Fiskobirlik alım tarihini açıkladı

Fiskobirlik'in, alımlarda Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fiyatlarını dikkate alacağı belirtildi . Fiskobirlik Genel Müdürü Lütfi Bayraktar, Giresun'da düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılı ürünü fındık alımlarına 27 Ekim'de başlayacaklarını söyled

Fiskobirlik alım tarihini açıkladı

Fiskobirlik'in, alımlarda Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fiyatlarını dikkate alacağı belirtildi
.
Fiskobirlik Genel Müdürü Lütfi Bayraktar, Giresun'da düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılı ürünü fındık alımlarına 27 Ekim'de başlayacaklarını söyledi. Bayraktar, yönetim kurulu olarak bugün yaptıkları toplantıda, 50 kooperatif aracılığıyla beyanname ve gün verme işlemlerine başlanmasını ve alımların da 27 Ekim pazartesi günü başlamasının kararlaştırıldığını söyledi.

Lütfi Bayraktar, fındık alımlarında TMO'nun fiyatlarını dikkate alacaklarını da kaydederek, “Fiskobirlik, Ekim- Kasım ayında 50 randıman Giresun kalite fındığın kilosuna 4.5 YTL, levant kalite fındığa 4.4 YTL, sivri- kara fındığa 4.2 YTL brüt fiyat uygulayacaktır. Aralık ve sonraki aylarda da Giresun kalite fındığın kilosuna 5 YTL, levant fındığa 4.9 YTL, sivri-kara fındığa da 4.7 YTL fiyat uygulanacaktır” dedi.

Fiskobirlik'in alımını yaptığı ürünün bedelinin yüzde 75'ini 35 gün içerisinde nakit olarak ödeyeceğini belirten Bayraktar, “Kalan yüzde 25'lik bölüm ise üreticilere market alışverişi, sigorta, zirai araç- gereç ve zirai ürün olarak ödenecektir” diye konuştu.

Lütfi Bayraktar, meydanın tüccara kalmasını istemedikleri için alım yapmaya başladıklarını da vurgulayarak, “Fındığını TMO'ya veremeyenlerin, mağdur olan üreticilerin fındığını alacağız” dedi. Bayraktar, üreticiye ödenecek paranın kaynağını nasıl bulacaklarıyla ilgili bir soruya ise, “Ticari bir sır olarak bunu açıklamıyoruz.

Ancak 40- 50 bin ton arası ürün alacağımızı düşünüyorum. Bunun 10 bin tonunu TMO'ya satacağız” yanıtını verdi.
Fiskobirlik'in 2006 yılı alım döneminden üreticiye 65 milyon YTL borcu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler