Fındıkta son durum !

Trabzon'da 2012 yılı fındık rekoltesi 60 bin ton olarak tahmin edildi.Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan başkanlığında oluşturulan ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Trabzon İhracatcılar Birliği, Toprak Mahsulleri Ofisi, Ekonomi Bakanlığı, TÜİK Trabzon B

Fındıkta son durum !

Trabzon'da 2012 yılı fındık rekoltesi 60 bin ton olarak tahmin edildi.

Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan başkanlığında oluşturulan ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Trabzon İhracatcılar Birliği, Toprak Mahsulleri Ofisi, Ekonomi Bakanlığı, TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü ve Ziraat Odası temsilcilerinden oluşturulan komisyon ile birlikte merkez ve ilçelerde yapılan karanfil sayımında Trabzon il genelinde 2012 yılı fındık rekoltesi 60 bin ton olarak hesaplandı.

Tarıl İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "28-29 Şubat ve 01 Mart tarihlerinde İl Müdürlüğümüz başkanlığında Sayım yapılan örnek bahçeler sahil (0-250 m), orta (250-500m) ve yüksek (500-750m) rakımlarda arazinin bakısı ve fındık çeşitleri dikkate alınarak seçilmiştir. İlimizde yaygın olarak mincane, foşa, yağlı tombul ve sivri fındık çeşitleri bulunmaktadır.

Fındık Rekolte Komisyon üyeleri İl Müdürümüz Bektaş ERDOĞAN’ın başkanlığında 05.03.2012 tarihinde toplanmış olup,yapılan değerlendirme ve hesaplama neticesinde İlimizin 2012 yılı fındık rekoltesini 59.302,81 ton olarak tahmin edildiğini açıklanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler