Fındıklı'da Fındık Protestosu

Rize'nin Fındıklı ilçesinde bir grup üretici, fındık taban fiyatını ve izlenen politikaları protesto amacıyla “Fındık Fiyatını Protesto” mitingi düzenledi. Fındıklı'nın Ada mevkisinde yapılan mitinge, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri

Fındıklı'da Fındık Protestosu
Rize'nin Fındıklı ilçesinde bir grup üretici, fındık taban fiyatını ve izlenen politikaları protesto amacıyla “Fındık Fiyatını Protesto” mitingi düzenledi.

Fındıklı'nın Ada mevkisinde yapılan mitinge, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, dernekler, kooperatifler, çevre il ve ilçelerden gelen fındık üreticileri ile eski Rize milletvekillerinden Mehmet Bekaroğlu katıldı.

Çeşitli döviz ve pankartlar taşıyan üreticiler, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar slogan atarak yürüdüler.

Tertip komitesi başkanı Avni Ertaş, burada yaptığı konuşmada, mitingin amacının, fındıktaki sorunları konuşmak ve birey olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük fındık üreticisi olan Türkiye'nin fındığının ve üreticisinin bu hale niçin geldiği sorusuna cevap aradıklarını belirten Ertaş, “Bunu konuşmak, sesimizi yükseltmek için buradayız. Ülkemiz dünya fındık rekoltesinin yüzde 70'ini üretiyor. Ama üretmiş olduğumuz fındığın dünya piyasasında satılmasına dış güçler karar veriyor. Fındıkta dışarı bağımlıyız” dedi.

Birkaç yıl önce Ordu'da yapılan fındık mitingi olmasaydı Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) bile bugün alım yapmayacağını savunan Ertaş, “Eğer bu mitingleri yapmazsak, gelecek yıl TMO da olmayacak. Böyle olunca tüccar da fındığı 1 YTL'den alacaktır. Bunun için bu mitinglerle sesimizi ilgili yerlere ulaştırmalıyız” diye konuştu.

Eski milletvekillerinden Bekaroğlu ise fındık ve çaydaki sorunların, AKP hükümeti ve önceki hükümetlerin uygulamış olduğu serbest piyasa ekonomisinin kuralları sonucu ortaya çıktığını ileri sürdü.

Miting, katılımcıların tulum eşliğinde horon oynamalarının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel