Fındık üreticisine sigorta

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle 2009 ürünü fındıkta doğum sürecinin erken başladığına dikkat çekti. Fındık dallarında, yaprakların yalancı bahar nedeniyle erken açtığını ifade eden Akbaşlı,

Fındık üreticisine sigorta

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle 2009 ürünü fındıkta doğum sürecinin erken başladığına dikkat çekti. Fındık dallarında, yaprakların yalancı bahar nedeniyle erken açtığını ifade eden Akbaşlı, bu durumun yeni ürün fındığını olumsuz yönde etkileyebileceğini anlattı.

Fındık üreticilerinin, mağdur olmamaları için ürünlerini sigorta ettirmelerini isteyen Akbaşlı, yalancı bahar nedeniyle, fındık yapraklarının mevsime göre çok erken bir zamanda açtığına dikkat çekti. Bu durumun ileride değişebilecek hava koşulları karşısında fındıkta felakete dönüşebileceğini anlatan Akbaşlı, şöyle konuştu: "Bundan sonra olabilecek sıkıntılı hava şartlarında fındığımız derhal etkilenebilir. Allah korusun yok olabilir. Bu duruma dikkat çekiyor, üreticilerimizin ürünlerini dona karşı

sigorta yaptırmaları konusunda uyarıyoruz. Mutlaka sigorta konusunu dikkate almalılar. Üreticilerimiz kendi bahçelerini süratle gezmeli, bizzat durum yerinde gözlenmeli ve derhal sigorta konusunda gereği yapılmalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler