Fındık üreticisine müjde!

Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yörede 4-5 Nisan 2004 yılında yaşanan don afetinden dolayı fındık üreticisinin mağdur olduğu belirtildi. Don afetinin verdiği bu mağduriyetinin giderilmesi için ilgili 2090 sayılı kanun gereğince hasar tes

Fındık üreticisine müjde!

Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yörede 4-5 Nisan 2004 yılında yaşanan don afetinden dolayı fındık üreticisinin mağdur olduğu belirtildi.

Don afetinin verdiği bu mağduriyetinin giderilmesi için ilgili 2090 sayılı kanun gereğince hasar tespit çalışmaları yapılan 35 bin 649 fındık üreticisine toplam hasarın yüzde 30'u tutarındaki 23 milyon 599 bin YTL'lik bedelin daha önceki yıllarda üreticiye ödendiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Dondan zarar gören üreticilerimizin geriye kalan alacaklarının yüzde 10'u tutarı olan 5 milyon 462 bin YTL kaynak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızca Ziraat Bankası şubelerine aktarılmıştır. Zarar bedelleri önümüzdeki günlerde üreticilerimizin ilgili Ziraat Bankası şubelerindeki hesap numaralarına yatırılacaktır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel