Fındık üreticileri dikkat !

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, fındık üreticilerine sağlanan alan bazlı gelir desteği başvurularının 2 Ekim tarihinde sona ereceğini söyledi.Türkiye’de 112 bin kayıtlı çiftçi ile çiftçi sayısı bakımından Ordunun birinci sırada bulu

Fındık üreticileri dikkat !

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, fındık üreticilerine sağlanan alan bazlı gelir desteği başvurularının 2 Ekim tarihinde sona ereceğini söyledi.
Türkiye’de 112 bin kayıtlı çiftçi ile çiftçi sayısı bakımından Ordunun birinci sırada bulunduğunu ifade eden Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Ordu’da 109 binden fazla fındık üreticisinin olduğunu söyledi.
“Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu fındıkta alan bazlı gelir desteği uygulaması 14 ilde 2009 yılından beri yürütülmektedir. Bu önemli bir proje öneli bir çalışma bu kapsamda üreticilerimiz bu uygulamadan memnuniyet duydular. Gerek üretimde gerekse fiyatta yaşanan sorunlar bu şekilde büyük oranda karşılandı” diyen İl Müdürü Musa Sağlam, “Bakanlığımız 2012-2013 ve 2014 yıllarında da bu projeyi üç yıl daha uygulamaya koydu. 2012 yılı içerisinde dekar başı 150 TL 2013 yılında 160 2014 yılı içerisinde 170 TL olmak üzere yine uygulamaya koydu. İlimiz bu manada 14 il içerisinde kayıtlı çiftçisi, gerekse üretim alanı itibariyle önemli bir merkezdir. 109 Bin’in üzerinde kayıtlı sadece fındık üreticimiz var. İlimizin en ücra köşesindeki üreticimize ulaştırmak için uğraşıyoruz” diye konuştu.
Alan Bazlı Gelir Desteği başvurusunda bulunmayan üreticilere ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Müdür Sağlam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi Ordu 112 bin kayıtlı çiftçiye sahiptir. Türkiye’de en fazla kayıtlı çiftçinin bulunduğu ildir. Diğer taraftan 109 binin üzerinde üreticimiz ilimizde fındık üretimi gerçekleştiriyor. Fındıkta alan bazlı gelir desteği uygulaması 2012 yılı müracaatları 2013 yılı 30 Nisan tarihinde tamamlanmıştı ancak başvuramayan mağdur olan çiftçilerimiz söz konusuydu. Bakanlığımız tekrar bir çalışma başlattı. Fındıkta Alan Bazlı gelir desteği süresini 2 Ekim 2013 tarihine uzatıldı. Başvuru yapmayan çiftçilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu zamana kadar yüzde 70’in üzerinde çiftçimiz bu başvurularını gerçekleştirdi. Kalan üreticilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu desteklemeyi tüm üreticilerimize ulaştırmayı istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler