Fındık üreticileri bu habere dikkat !

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, fındık üreticilerine uyarılarda bulundu.ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadeniz, önümüzdeki aydan itibaren fındık bahçelerinde gübreleme işleminin başlayacağını belirtirken,

Fındık üreticileri bu habere dikkat !

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, fındık üreticilerine uyarılarda bulundu.

ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadeniz, önümüzdeki aydan itibaren fındık bahçelerinde gübreleme işleminin başlayacağını belirtirken, üreticilerin komşularının tavsiyesine göre gübre atmamaları gerektiğini, mutlaka toprak tahlili yaptırılması gerektiğini söyledi.

20140201aw000131_01.jpgAzotlu gübrenin tek seferde atılmasının yanlış olduğunu kaydeden Dekan Prof. Dr. Turan Karadeniz, yaptığı açıklamada, “Şubat ve mart aylarında üreticilerimiz gübrelerini alıp bahçelerine usulüne uygun atmaları gerekiyor. Tabii ki öncelikle toprak tahliline göre hangi gübrenin ne kadar miktarda atılması gerektiği tespit edildikten sonra gübreleme yapmak lazım. Komşuların tavsiyelerine göre, hiç toprak tahlili yapılmadan atılan gübrelerin önemli bir miktarı maalesef israf olmaktadır. Önce toprak tahlili yaptırmak gerekir. Siyah gübreyi henüz atmamışsak, şubat sonuna kadar 10-15 cm derinliğe vermemiz gerekiyor. Yazlık gübre dediğimiz gübreleri alıp ilk bölümünü, mart ortalarında diğer bölümünü de mayıs aylarında atmak gerekiyor. Toplam atılacak olan azotlu gübreyi bölerek 3-4 defada atıldığı zaman çok daha faydalı olacaktır. Üreticilerimiz bu azotlu gübreleri mart ortalarında bir defada atıyor. Gübre toprakta çok tutunamadan yıkanıp gidiyorlar. Bitki yararlanabileceği miktarı alıyor gerisi gidiyor. İsraf oluyor. Buna dikkat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel