Fındık rekoltesinde düşüş

Bu yıl ikinci kez yapılan fındık rekolte tespit çalışmasında 89 bin 637 ton fındık rekoltesinin 84 bin tona düşeceği belirtildi.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün talimatı gereği ikinci kez 2013 yılı fındık rekoltesi iç

Fındık rekoltesinde düşüş

Bu yıl ikinci kez yapılan fındık rekolte tespit çalışmasında 89 bin 637 ton fındık rekoltesinin 84 bin tona düşeceği belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün talimatı gereği ikinci kez 2013 yılı fındık rekoltesi için Giresun Üniversitesi, Fındık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Giresun Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz İhracatçı Birliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla bir komisyon oluşturuldu.

Oluşturulan komisyon değerlendirmelerini yaparak Giresun’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle fındık dikili alanlarda ürün kayıplarının yüzde 6.3 oranında olduğu ve daha önce açıklanan 89 bin 637 ton fındık rekoltesinin 84 bin tona düşeceği tahmin edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel