Fındık kapsülü işe yarar mı

Türlü temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya gelen Hilmi Güler, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy'u ziyaret etti. Güler, burada yaptığı açıklamada, fındığın Karadeniz ve Ordu halkı açısından önem arzeden ulusal bir ürün olduğunu söyledi. Fındık kapsül

Fındık kapsülü işe yarar mı
Türlü temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya gelen Hilmi Güler, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Necdet Gürsoy'u ziyaret etti.

Güler, burada yaptığı açıklamada, fındığın Karadeniz ve Ordu halkı açısından önem arzeden ulusal bir ürün olduğunu söyledi.

Fındık kapsülünün enerjiye çevrilmesi yönünde bir proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Güler, şunları kaydetti:

''Fındığın kapsülünden enerji üretilebilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kurulacak santraller 6 megavatlık üniteler halinde olacak. Ordu, Giresun, Düzce ve Samsun'a kurulacak. Hem tarım atıklarını değerlendirmiş olacağız hem de enerji üretmiş olacağız. Burada yenilenebilir geri dönüşüm teşvikinden de yararlanacağız.''

Bu kapsamda tüm atıkların değerlendirilebileceğini ifade eden Güler, ''Buna tüm artıklar giriyor. Normal atıklar da giriyor. Bunların toplanması kolay olsun diye belirli bölgelerde toplayacağız'' diye konuştu.

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy da Güler'e, ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, fındığa katkı sunacak tüm çalışmaların destekçisi olduklarını bildirdi.

ESNAF ZİYARETİ

Güler, daha sonra partisinin Ordu Belediyesi başkan adayı Ayşe Bahar Çebi ile esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Güler, partisinin adayı Çebi için destek istedi.

Ordu'nun kalkınması ve daha yaşanabilir bir kent olması için elbirliği ve gönül birliği yapmaları gerektiğini belirten Güler, esnafın sorunlarını da dinledi.

Güler, Ordu'daki temaslarını yarın da sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel