Film çekimleri Samsun'da başladı

Yıllar önce Korgan’da yaşanan bir hikayenin konu edildiği Şipşak Anadolu filminin çekimleri 16 Eylül’de Fatsa’da başladı.Şipşak Anadolu filminin başrol oyuncularından Fatsalı Levent İnanır, film yapımcısı Serkan İyisezer ve Fatsalı dostlarıyla Fatsa Beled

Film çekimleri Samsun'da başladı

Yıllar önce Korgan’da yaşanan bir hikayenin konu edildiği Şipşak Anadolu filminin çekimleri 16 Eylül’de Fatsa’da başladı.

Şipşak Anadolu filminin başrol oyuncularından Fatsalı Levent İnanır, film yapımcısı Serkan İyisezer ve Fatsalı dostlarıyla Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe’yi ziyaret etti. Ünlü oyuncu Levent İnanır, çektikleri filmin özelliklerinden söz etti. Şipşak Anadolu filminin Karadeniz yöresinin esprilerini, insan ilişkilerini komik ve ironik bir dille anlatırken aslında dostluğu, hemşeriliği, kasabalı olmanın ne kadar hoş ve köklü bir şey olduğunu anlattığını belirterek, “Bu hayatı metropollerde yaşamak mümkün değil. O yüzden burada dostluk, arkadaşlık, komşuluk ilişkilerindeki bakir yapıyı anlatıyoruz. Bu bizim büyük kentlerde arayıp da bulamadığımız değerler. Ayrıca çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğimiz ülkemizde hem bir kasabayı ve insan ilişkilerini anlatırken, hem de güldürerek iki iş birden yapmış oluyorsunuz. Bu milletin gülmeye ihtiyacı var. Her günümüz karamsarlıkla geçiyor. Gazeteler karamsar, televizyon haberleri karamsar. Savaş kapıda mı, eşikte mi belli değil. Ortadoğu yanıyor. Sen orada önemli bir konumdasın. Hem siyasi, hem de stratejik olarak. Sabah kalktığımızda bunlarla uyanmak hoş bir şey mi? İşte bu noktada insanımızı güldürebilsek, tebessüm ettirebilsek biz görevimizi yapmış sayılırız. Biz asker değiliz, polis değiliz. Ancak insanlarımızı sanatla tebessüm ettirebilirsek ne mutlu bize. O nedenle benim açımdan önemli bir proje” dedi.

“TEK BAŞIMA BİR ŞEY YAPAMAM”

Sanat işini yaparken yerel yönetimlerden destek almak zorunda olduklarını ifade eden İnanır, “Ben Levent İnanır olarak tek başıma bir şey yapabilmem söz konusu değil. Bu anlamda Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’dan, Sayın Bülent Yücetepe’den, Sayın Ordu Valimizden desteklerini bekliyorum. Asıl amacımız destek almak değil ama destek alırsak proje daha da büyür. Destek alırsanız kadronuzu genişletirsiniz finansmanınızı geliştirirsiniz. Eliniz rahat olduğun zaman daha iyi çekilmiş filmler orta çıkartabilirsiniz. Neticede bir ay buradayız. Ben ve yapımcı arkadaşım biraz duygusal bir yapıya sahip olduğumuz için bazı şeyleri istediğiniz gibi gitmediği zaman moral bozukluğu yaşıyoruz. Bizim belediye başkanımız kültür sanat etkinliklerine vizyon açık bir insan. Bizim amacımız ölmeden kendi topraklarımızda hizmet etmek. Oyuncular olarak geniş bir kadroya sahibiz. Çok popüler oyuncularımızda var, çok nitelikli oyuncularımızda var. Müthiş bir görüntü yönetmenimiz var. Seyircilerin çeşitli dizilerden gözlerinin aşina olduğu oyuncu kadromuz var. Ülke çapında ses getirecek önemli bir film olacak. Biz çektiğimiz görüntüleri akşamları izleyebiliyoruz. Bu bakımdan nasıl bir proje ortaya çıkacağını görebiliyoruz. Allah sağlıklı bir şekilde projemizin sonunu nasip etsin. Mühim olan bu işlerde yola çıkarken niyetinizin iyi olmasıdır. İşi doğru yaparsanız başarı kaçınılmazdır” diye konuştu.

Şipşak Anadolu filminin Yapımcısı Serkan İyisezer ise daha öncesinde buralarda bir film çekimi olmadığı için yöre halkının çok ilgili olduklarını ifade ederek, “Bundan film setindeki arkadaşlarımız da çok memnunlar. 2014 yılının Şubat ve Mart aylarında filmi vizyona sunmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Fatsa Belediye Başkan yardımcısı Bülent Yücetepe ise kendilerini ziyaret eden Levent İnanır ve ekibine teşekkür ederek, Şipşak Anadolu filmi projesinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler