Ertuğrul Genç yargıya gidiyor

Bazı vatandaşların yaptığı şikayetler, 4 ay süreyle soruşturmaya tabi tutuldu. 05.11.2008 gün ve 1583 sayılı bakanlık yazısıyla 8 ayrı konudan 5'i için soruşturma izni verilmezken, 3 konuda olayın yargıya intikal ettirileceği kaydedildi. BAŞKAN Genç'in 2'

Ertuğrul Genç yargıya gidiyor

Bazı vatandaşların yaptığı şikayetler, 4 ay süreyle soruşturmaya tabi tutuldu. 05.11.2008 gün ve 1583 sayılı bakanlık yazısıyla 8 ayrı konudan 5'i için soruşturma izni verilmezken, 3 konuda olayın yargıya intikal ettirileceği kaydedildi.

BAŞKAN Genç'in 2'si İmar Kanunu'na aykırı davranarak 5 kat ruhsatı olan yerlere 10 kat ruhsat verdiği biri de yine aynı yöntemle fazla kat vererek menfaat sağladığı iddia edildi. Bakanlık, “Başkan Ertuğrul Genç ve diğer belediye görevlileri hakkında 3, 7 ve 8/a maddelerine bakanlığımızca araştırma onayı hazırlandığı...” ifadelerine yer verdi

Maçka Belediye Başkanı Ertuğul Genç'le ilgili 8 ayrı konuda yapılan şikayetlerden 3'ünün yargıya gönderildiği öğrenildi. Maçkalı bazı vatandaşların yaptığı şikayetler, 4 ay süreyle soruşturmaya tabi tutuldu.

Maçka Belediye Başkanı'nın belediye bütçesinden kendi taraflarına ve partililerine birçok kez yemek verdiği, belediye başkanına oy vermeyen bazı vatandaşlara husumet beslendiği ve işletmelerinin zarara uğratıldığı, Güney Mahallesi tarım alanlarına 18 uygulaması yapılarak bazı meclis üyelerine menfaat sağlandığı gibi iddialar asılsız bulundu.

Ancak İçişleri Bakanlığı 3 ayrı konuda başkan Genç'in yargılanmasına hükmetti. 4484 sayılı yasaya göre soruşturmanın tamamlandığı ve yargıya gönderilmek üzere inceleme onayı hazırlandığı belirtilen İçişleri Bakanlığı'nın 05.11.2008 gün ve 1583 sayılı yazısında başkan Genç'in şu hususlarda yargılanacağı kaydedildi.

1- Eski Sümerbank olarak bilinen yerin kanun ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde yıktırıldığı ve belediyenin burada zarara uğratıldığı, yine aynı yerle ilgili kanun ve yönetmeliğe aykırı bir şekilde 5 kat ruhsat verilmesi gerekirken, 10 kat ruhsat verildiği. 2- İmar planında 4-5 kat olan yerlere imar kanuna aykırı olarak 10 kata kadar yapı ruhsatı verildiği. 3- Daha önce belediyenin mülkiyetindeyken satılan ve imar planında 5.5 metre yüksekliğinde olan bir iş merkezine 2 kat daha fazla ruhsat vererek ilgili şahıstan menfaat sağladığı hususları... Bakanlık bu konuda yargılama onayının hazırlandığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler