Erol Evgin'den Yomra'ya okul

Yomra'nın Kılıçlı Köyü'nde TOÇEV'in katkıları ile DERİMOD ve ünlü pop yıldızı Erol Evgin tarafından onarılan okul Trabzon valisi Nuri Okutan , KTÜ Rektörü İbrahim Özen ve Erol Evgin'in katıldıkları törenle eğitime açıldı. Yomra'nın Kılıçlı Köyü'nde TOÇEV'

Erol Evgin'den Yomra'ya okul

Yomra'nın Kılıçlı Köyü'nde TOÇEV'in katkıları ile DERİMOD ve ünlü pop yıldızı Erol Evgin tarafından onarılan okul Trabzon valisi Nuri Okutan , KTÜ Rektörü İbrahim Özen ve Erol Evgin'in katıldıkları törenle eğitime açıldı.

Yomra'nın Kılıçlı Köyü'nde TOÇEV'in katkıları ile DERİMOD ve ünlü pop yıldızı Erol Evgin tarafından onarılan okul Trabzon valisi Nuri Okutan , KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakar, Yorma Milli Eğitim Müdürü Ayhan Hoş, İlçe Şube Milli Eğitim Müdürü Aydın Keleş, Trabzon İl Genel Meclisi Başkan Vekili Salih Yavuz, İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Ergan ve TOÇEV Sorumlusu İrem Çakır'ın katılımı ile yapılan törenle açıldı.


Törende söz alan ünlü pop yıldızı Erol Evgin, köyün muhtarına telefon numarasını vereceğini ve kendisini okulun ilerleyen zamanlardaki ihtiyaçları için mutlaka aramasını isteyerek, “Artık hep bir alile olacağız” dedi.

Sahil bandından 42 km yükseklikte olan Kılıçlı Köyü'ne vardığında köylüler tarafından yakın ilgi gören ve tüm köylünün tek tek yanına giderek halını hatırını soran Trabzon valisi Nuri Okutan, Kılıçlı Köyü'nün Trabzon'dan 2,5 saat uzaklıkta ve Bayburt sınırında olduğunu belirterek, “eğer bu okul yapılmamış olsaydı buradan 60 çocuğumuz taşımalı eğitim gereği başka okullarımıza gideceklerdi. Belki dikkatimizden kaçıyor ama 25 tane çocuğumuzda burada ana okuluna gidiyor, onlarda ana okulunu değerlendirmiş olacaklar. Anasınıfı diyip geçmeyelim, insanların eğitimden aldıklarının %70'şi 0-7 yaş arasında kazanılıyor. O bakımdan okul öncesi eğitim son derece önemli ve Trabzon'da bu yıl biz %85'e ulaştık ve Trabzon'da artık okul öncesi eğitim zorunlu eğitim haline geldi. Bu Yomra'nın Kılıçlı Köyü'nde bile 25 çocuğumuzun ana okuluna kazandırılması, bu çalışmanın ne kadar anlamlı ne kadar erdemli olduğunun göstergesidir” dedi.

Show Tv ve Toçev'in organizasyonunda DERİMOD ve Erol Evgin tarafından onarılan Kılıçlı Köyü İlköğretim okulunda 60 öğrenci eğitim görüyor. Baştan aşağıya tamiratı yapılan ve modern bir köy okulu haline getirilen okulda anasınıfı da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel