Eren: Teşvik devam etmeli

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, teşvik uygulamasının Trabzon ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek yıl sonunda sona erecek olan teşvik uygulamasının devam etmesi yönünde kentte ortak bir görüş oluştuğ

Eren: Teşvik devam etmeli
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, teşvik uygulamasının Trabzon ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek yıl sonunda sona erecek olan teşvik uygulamasının devam etmesi yönünde kentte ortak bir görüş oluştuğunu söyledi.

Eren, 2004 yılında başlayan ve 2005 yılında yapılan düzenleme ile Trabzon'unda dahil edildiği 5084 sayılı 'Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası uygulamasının yıl sonu itibarıyla sona erdiğini hatırlatarak 2009 yılında bölgesel ve sektörel teşvik sisteminin uygulanacağını kaydetti.

Mevcut teşvik sisteminin Trabzon ekonomisine önemli faydalar sağladığı ve devamı konusunda kentte ortak bir görüş bulunduğunu dile getiren Eren, “Farklı kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmeler sonucunda mevcut teşvik sisteminin devam etmesi, Trabzon'un ortak görüşü olmuştur.

Gelinen noktada 2009 yılı itibariyle bölgesel ve sektörel teşvik sisteminin uygulamaya başlanmasının yanında 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu'nun kapsamındaki illerde, SSK primi desteğinin devamı yönünde açıklama yapılmıştır. Bu, mevcut teşvik sisteminin devam edeceğinin bir göstergesi olmuştur” dedi.

Uygulanmakta olan teşvik sisteminin, mevcut yatırımların kapasitesinin artması yönünde Trabzon'daki firmalara önemli katkılar sağladığının altını çizen Şadan Eren, şöyle konuştu:

“Uygulanan teşvik sisteminin firmalarımızın istihdam yükünün azalmasını sağlamasının yanında, il bazında da istihdamın artmasına önemli katkıları olmuştur. Bu sistem Trabzon ölçeğinde bin 500 firma ve bu firmalarda çalışan yaklaşık 32 bin kişiyi direk olarak etkilemektedir.”

Bölgesel, sektörel ve proje bazında teşvik sistemi ile ilgili olarak Trabzon'daki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organları ile yapılan görüşmeler ve anket çalışmaları sonucunda TTSO tarafından bir rapor hazırlandığını açıklayan Eren, bu raporun Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon milletvekillerine, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlıkları ve ekonomiyle ilgili sivil toplum örgütlerine iletildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler