Engellilerden Vali Öz'e ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Trabzon Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan bir grup engelli genci makamında kabul etti.Kabulde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Serhan Sağlam ile Gençlik Hizmetleri Spor İ

Engellilerden Vali Öz'e ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Trabzon Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan bir grup engelli genci makamında kabul etti.

Kabulde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Serhan Sağlam ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Birdal Öztürk de hazır bulundu. Devlet olarak son yıllarda engellin hakları ve onlara karşı toplumsal sorumluluklar çerçevesinde önemli düzenlemelerin getirildiğini belirten Vali Öz, “Engellilerimizin topluma kazandırılması, eğitimi, istihdamı konusunda önemli mesafeler alındı. Altyapımızın engellilerimize uygun hale getirilmesinden tutunda, mali ve sosyal haklar konusunda da önemli düzenlemeler getirildi. Artık engelli çocuklarımız aileleri tarafından saklanılacak, gizlenecek bir durumdan çıkartılarak bunların eğitimi, topluma kazandırılması konusunda yapılabilecek pek çok şey göz önüne alındığı bir sorumluluk anlayışı noktasına geldik” dedi.

Vali Öz, Trabzon’da 4 bin 250 kişiye evde bakım yardımı ve hizmeti verdiklerini kaydederek “Bunun yanında eğitim konusunda da ciddi altyapımız var. Özel eğitim okullarımız, sınıflarımız, rehabilitasyon merkezlerimiz, gündüzlü ve yatılı bakım merkezlerimizle beraber ciddi bir altyapı oluştu. Dolayısıyla herkesin engelli olabilme veya engelli doğabilme riski var. Buna karşı hazırlıklı olmalıyız. Altyapımızı güçlendirdik, mali ve sosyal destek mekanizmalarımız oldu. Ancak daha yapılacak çok işimiz var. Özellikle kentsel altyapımızı, kamu kurumlarımızın bina ve tesislerini engellilerimizin kullanımına uygun hale getirmek için daha alacağımız mesafeler ve çalışmalar var” şeklinde sürdürdü.

İl Müdür Vekili Serhan Sağlam da, “İl müdürlüğü olarak Trabzon’da bugün itibariyle 4 bin 250 kişiye evde bakım hizmeti sunuyoruz. Gündüz rehabilitasyon merkezimizdeki çocuk sayımız 95’tir. Yatılı bakım hizmeti sunduğumuz engelli sayımız ise 76’dır. Huzurevi rehabilitasyon bölümünde de 130 engellimiz var. Hizmetlerimizde bize verdiğiniz destekler için sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Vali Öz, çocuklara günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel