Elektrik telleri yer altına alınacak

Yatırım bazında son 5 yılda yaklaşık 80 milyon YTL ödenek harcandığını belirten Halil Mermer, arazi yapısı nedeniyle bölgenin Anadolu illerine göre çok daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Mermer, "Son 5 yılda bakım onarımla birlikte harcama

Elektrik telleri yer altına alınacak

Yatırım bazında son 5 yılda yaklaşık 80 milyon YTL ödenek harcandığını belirten Halil Mermer, arazi yapısı nedeniyle bölgenin Anadolu illerine göre çok daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.


Mermer, "Son 5 yılda bakım onarımla birlikte harcamalar 100 milyon YTL'yi geçmiştir. 2008 yılında Ordu şehir şebekesinde bazı bölümlerini parça parça yer altına alıyoruz. Proje ile ilgili kaynak konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü Ordu yeni bir şebekeden oluşuyor. 1992 yılında yapılan 18 yıllık bir şebekeye Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) en az 25 yıl şartı getiriyor.

Biz de kayıp kaçak, trafik sorunu ve can güvenliği konuları gündeme getirerek ödenek alınmasını sağladık. Bu çerçevede Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi ve 19 Eylül Stadı çevresindeki hatların yer altına alınmasına başladık" dedi.


İmar planı dahilinde direklerin yer altına alınması kapsamında ilçelerde de çalışmaların büyük oranda tamamlandığını ifade eden Mermer, "Perşembe ilçesi yer altı şebekesi bitti. Proje keşfi 15 milyon YTL olan Fatsa'da çalışmalar devam ediyor. Ünye şehir şebekesi için 2 milyon YTL öz kaynaklı, 13 milyon YTL'lik proje için çalışma yapılacak.

Aslancami şebekesi ihalesi yapıldı. Fatih beldesi, Hatipli, Çamlı, Saraycık, Kabadüz, Mesudiye ilçeleri yer altı şebekesi tamamlandı. Aybastı ve Alakent şehir şebekesi bitirildi. Verilen ödenek dahilinde bu yıl Kabataş şebekesinin ihalesi yapıldı” diye konuştu.


Türkiye'de bu denli bir yer altı şebeke çalışması yapılmadığını kaydeden Mermer, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız 'neden bizim şebekemizde yapılmıyor? diye soruyor. Bölgenin arazi yapısı nedeniyle kaynak konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Anadolu'da bir tane trafo ile tüm köyün enerji ihtiyacı karşılanabiliyor.

Ordu'nun köylerinde bu ihtiyaç en az 3 ila 10 trafo arasında karşılanabiliyor. Şuan 350 köyde yapılan çalışmalarda tamamlanan ve kısmen bitmiş projeler var. Biz sürekli ödenek teklifinde bulunuyoruz ve bu arada çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel