DOKA Trabzon'da toplandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Bölgesi’ndeki illerin oda ve borsa temsilcileri Trabzon’da bir araya gelerek bölgenin sorunlarını konuştu.ABİGEM Trabzon Yönetim Kurulu toplantısında bir araya gelen DOKA Bölgesi illeri Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, O

DOKA Trabzon'da toplandı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Bölgesi’ndeki illerin oda ve borsa temsilcileri Trabzon’da bir araya gelerek bölgenin sorunlarını konuştu.

ABİGEM Trabzon Yönetim Kurulu toplantısında bir araya gelen DOKA Bölgesi illeri Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Rize’nin oda ve borsa başkanları, bölgeyi tartıştı.Toplantıda konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DOKA kapsamındaki 6 ilin sorunlarının ve bunların çözümlerinin birbiriyle çok yakından ilişkili olduğunu belirterek bu sorunların çözümü konusunda da ortak hareket edilmesinin çözümü kolaylaştıracağını söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, “Ordu’nun Karadeniz Sahil Yoluyla ilgili bir trafik sıkıntısı var. Aynı problem Giresun’da da yaşanıyor. Bunun yanında Giresun tren yolu konusu var. Biz arzu ederiz ki tren yolu bölgedeki tüm illerden geçsin. Ama önemli olan bu problemleri bir bütün olarak algılamak ve çözümü için birlikte hareket etmek. Bölgedeki illerin sorunlarının çözümüne hep birlikte katkı vermeliyiz. Bu sorunları bir bütün olarak alalım ve çözümü için de birlikte çalışalım. Çünkü bu problemler sadece o ili değil bütün bölgeyi etkiliyor. Gerekirse Ankara’da da girişimlerde bulunabiliriz, bölge milletvekillerimizi harekete geçirebiliriz” dedi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da bölge turizminin geliştirilmesi için yapılacak en önemli çalışmalardan birini Güney Çevre Yolu olacağını kaydetti. Güney Çevre Yolu’nun turizme büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak bu konuda da ortak hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

Toplantıya katılan oda ve borsa başkanları ayrıca 1 Temmuz’da uygulanmaya başlanacak olan yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili görüş alışverişinde de bulunurken, toplantıya TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Ordu Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabri Boz, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu ve Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıalioğlu katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel