DOKA'dan Ordu'daki projeye destek

Ordu'da yapılacak olan projeye DOKA destek sağlayacak.

DOKA'dan Ordu'daki projeye destek
DOKA Ordu'nun Ünye ilçesinde yapılacak olan projeye destek sağlayacak.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Ordu'nun Ünye ilçesinde belediye tarafından yürütülecek "Ünye Turizminin Merkezinde 4 Arasta Bir Orta Çarşı" projesine 500 bin lira destek sağlayacak.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı yazılı açıklamada, merkezi Trabzon'da olan DOKA'nın Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Ordu'yu bünyesinde bulundurduğunu bildirdi. 

Ünye Belediyesi tarafından yürütülecek, "Ünye Turizminin Merkezinde 4 Arasta Bir Orta Çarşı" projesine DOKA'nın destek verdiğini ifade eden Kaldırım, proje sözleşmesinin imzalandığını vurguladı.

Kaldırım, Ünye'nin, Doğu Karadeniz'in önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkati çekerek, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ünye, tarihi kent alanları, yapıları ve doğal güzellikleri ile son derece önemli bir destinasyon noktasıdır. Son yıllarda bölgemizde zirveye çıkan turizmden Ünye'nin de hak ettiği payı alması adına, Ünye Turizminin Merkezinde 4 Arasta Bir Orta Çarşı Projesi'ni çok önemsiyoruz. Projenin sadece Ünye'ye değil, bölgemiz turizmine de büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Proje ile Orta Çarşı'nın tarihi dokusunun yaşatılması ve eski hareketli günlerine döndürülmesinin planlandığına işaret eden Kaldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"Proje ile Orta Çarşı'da sokak sağlıklaştırma ve binalarda dış cephe giydirme işlemleri yapılacak. Tarihi Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 667 bin liralık projenin 500 bin lirasını DOKA olarak karşılayacağız. Halkın, ilçede gerçekleştirilebilecek turizm faaliyetleri hakkında bilinçlendirilmesinin de sağlanacağı proje kapsamında Orta Çarşı'da belirlenen 9 noktaya ahşap tanıtım panosu konulacak. 2 yılda bitirilmesi planlanan proje ile Orta Çarşı açısından önem taşıyan ayakkabı türü olan 'çapula'nın heykeli Orta Çarşı'ya yerleştirilecek ve böylelikle çarşıya gelen turistler kültürel miras hakkında bilgi sahibi olabilecekler."

Kaldırım, projenin alternatif turizme yeni bir soluk ve bakış açısı getireceğine inandığını, turizm altyapısı için projenin çok önemli olduğunu belirtti.

Bölgeye güç katacak, zenginliğini arttıracak her projeye destek olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Kaldırım, "Bölgemiz turizmine güç katacak bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür projelere her zaman destek olacağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel