Doğu Karadeniz'i kar vurdu

Doğu Karadeniz'de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Doğu Karadeniz'i kar vurdu

Bayburt'ta dün başlayan ve gece boyunca süren kar yağışı kentte yüksek kesimlerde etkili oldu. Yağış sonrası il merkezine bağlı Alapelit, Kavakyanı, Sığırcı, Yaylalar, Demirkaş, Akduran, Çalıdere, Yaylapınar ve Masat köy yolları ulaşıma kapandı. Ekiplerin, kapanan yolların açılması için başlattıkları çalışmalarını kötü hava koşullarına rağmen sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, il genelinde taşımalı eğitim yapan okulların kar yağışının artması nedeniyle öğleden sonra tatil edildiği bildirildi.

Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı'nda ise trafik ekipleri tarafından zincir takmayan araçların geçişine izin verilmiyor.

- Giresun

Giresun'da kar yağışı iç kesimde yer alan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde etkisini sürdürüyor.

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas ile karayolu bağlantısını sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde ise karayolları ekipleri ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, kar yağışı sonrası Dereli'de 5, Piraziz'de 1, Alucra'da 33 ve Çamoluk'ta 27 olmak üzere 66 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirdi.


-Artvin

Artvin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, il genelinde etkisini gösteren kar yağışı sonrası Borçka'da 6, Şavşat'ta 1 ve Yusufeli'nde 8 olmak üzere toplam 15 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. 

Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerince çalışma başlatıldığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler