Doğu Karadeniz'den 2017'de 81 ülkeye ihracat

DKİB Başkanı Gürdoğan, Doğu Karadeniz'den 2017'nin ilk 2 ayında 81 ülkeye ihracat yapıldığını açıkladı.

Doğu Karadeniz'den 2017'de 81 ülkeye ihracat

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz'den 2017 yılının ilk iki ayında 81 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.


Gürdoğan, geçen yılın ilk iki ayında 77 olan Doğu Karadeniz'den ihracat gerçekleştirilen ülke sayısının bu yılın aynı döneminde 81'e çıktığını bildirdi.

İhracatta ilk beş sırayı İtalya, Almanya, Rusya, Fransa ve Gürcistan'ın aldığını belirten Gürdoğan, "Ülke sıralamasında miktar bazında İtalya ve Fransa'ya yöneli̇k i̇hracatta artış görülmesi̇ne rağmen, sağlanan dövi̇z gi̇rdi̇si̇ açısından İtalya'ya yapılan i̇hracatta yüzde 2,9, Fransa'ya yapılan ihracatta i̇se yüzde 17,1 oranında düşüş yaşandı. Buna mukabi̇l Rusya'ya yapılan i̇hracatta yüzde 106,6, Almanya'ya yapılan ihracatta da yüzde 17,9 oranında artış yaşandı." diye konuştu.

Çİ̇N HALK CUMHURİ̇YETİ̇NE MADEN CEVHERİ̇ VE MADENCİ̇Lİ̇K ÜRÜNLERİ̇

Gürdoğan, Gürci̇stan'a yapılan ihracatta i̇se hem mi̇ktar hem de dövi̇z yönünden düşüş yaşandığını dile getirerek, İspanya, Azerbaycan, Irak, Beyaz Rusya gi̇bi̇ ülkelere i̇se yüzde 100'ün üzeri̇nde bi̇r artış görüldüğünü beli̇rtti̇.

Avrupa Birliği ülkelerine başta fındık olmak üzere yaş meyve ve balık i̇hracatı ile konfeksi̇yon ürünleri i̇hraç edildiğini anlatan Gürdoğan, Rusya'ya yapılan i̇hracatın i̇se tamamına yakınının yaş meyve sebze ürünleri̇nden oluştuğunu vurguladı.

Gürdoğan, ayrıca Çi̇n Halk Cumhuri̇yeti̇'ne de bölgeden ağırlıklı olarak maden cevheri̇ ve madencilik ürünleri̇ni̇n yapıldığını i̇fade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler