DKİB; ihracat % 7 azaldı

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yetki alanlarında bulunan Artvin, Rize ve Trabzon'dan, bu yılın Ocak-Ekim döneminde toplam 1 milyar 49 milyon 397 bin 838 dolar ihracat gerçekleşt

DKİB; ihracat % 7 azaldı
Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yetki alanlarında bulunan Artvin, Rize ve Trabzon'dan, bu yılın Ocak-Ekim döneminde toplam 1 milyar 49 milyon 397 bin 838 dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Geçen yılın aynı dönemindeki ihracat rakamının 1 milyar 133 milyon 171 bin 372 dolar olduğunu ifade eden Gürdoğan, bu yılın 10 ayındaki ihracatta, önceki döneme göre yüzde 7 düşüş yaşandığını kaydetti.

Gürdoğan, ihracatın 717 milyon 461 bin 647 dolarlık bölümünün Trabzon, 282 milyon 599 bin 995 dolarlık bölümünün Rize, 49 milyon 336 bin 196 dolarlık bölümünün Artvin'den yapıldığını, en çok ihracat gerçekleştirilen ürünlerin ise sırasıyla fındık ve mamulleri, madencilik ürünleri ile yaş meyve sebze ürünleri olduğunu bildirdi.

Gürdoğan açıklamasında, dünya genelinde yaşanan ABD kaynaklı küresel krizin Türk ihracatçısını da vurduğunu ve düzenli olarak artış sağlanan ihracatın Ekim ayında düşüş gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:

''Bölgemizin en önemli pazarı konumundaki Rusya Federasyonu'nun da küresel krizden ciddi bir biçimde etkilenmesi ve piyasadaki belirsizlik sonucu siparişler durmuştur. Bu da ihracatçımızın zor durumda kalmasına neden olmuştur.

Ülkemizin küresel kaynaklı krizden etkilenmemesi için ve krizin fırsata döndürülebilmesi için üretimin koşulsuz desteklenmesi, üretici ve sanayicinin, rakiplerinden daha düşük fiyattan girdi kullanmasını sağlayacak sistemin tesis edilmesi gerekmektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler